Exkluzív, kézzel készült billentyűzet bőrből

A beviteli eszközök piacán időnként megjelennek olyan speciális eszközök, amelyek „mezei” rokonaikhoz képest formavilágukban vagy anyaghasználatukban különböznek, egyediségükért pedig sokszor, mondhatni szürreális árat kérnek. Egy japán iparos, Atelier Wazakura is ebbe az exkluzív kategóriába kíván beférkőzni legújabb billentyűzetével, a Honkawa 2-vel, amely különlegességét teljes bőr borítása jelenti.


[+]

A megnevezésében látható számozás arra utal, hogy volt egy előd modell is, azonban arról még hiányzott a numerikus blokk, valamint a bőr felületkezelésére is más módszert használt. A QWERTY kiosztású, 103 gombos billentyűzet nyomógombjai kézzel készülnek, ezért nem meglepő, hogy Wazakura havonta 10 példányban maximalizálta a legyártandó egységek számát. A világosbarna anyag különleges olajos ápolással vált ellenállóvá a folyamatos tapogatással szemben, a szín azonban az idő múlásával sötétedhet vagy akár világosodhat is, ez függ a használat módjától és a környezeti feltételektől (páratartalom, napfény stb).


[+]

A gombok alatt lapuló mechanika az úgynevezett pantográf kategóriába tartozik, ezek útja aránylag rövid (3,3 mm), leütésük nagyon könnyű (50 grammnyi nyomás szükséges hozzá), ráadásul gépelés közben alig hallani hangjukat. A 600 grammos Honkawa 2 USB porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, de egy PS/2 adapter is a csomag része a maximális kompatibilitás végett. Egyedisége ellenére más limitált szériás perifériához képest vételára azonban alacsonynak mondható, a dombornyomással jelölt gombokat tartalmazó variánsért átszámítva 317 dollárt, a jelöletlen modellért pedig 211 dollárt kér. Tömegterméknek valóban nem mondható, de azt érdemes szem előtt tartani, hogy valószínűleg nem kifejezetten kakaóbiztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés