Kicsi, halk és környezetbarát PC-t tervez a Dell

A miniatürizálás szinte megállíthatatlan; napjainkban minden technikai eszköz „zsugorodik”, nem csoda hát, hogy a Dell úgy gondolta: az asztali PC-re is ráfér némi kozmetika. A kaliforniai Pasadenában április 21–22-én, a Föld napja alkalmából rendezték meg a Fortune Brainstorm: Green konferenciát, amelyen számos nagyvállalat vezetői is részt vettek, és azt igyekeztek bemutatni, milyen módon kívánják működésüket és termékeiket összeegyeztetni a környezetvédelem szempontjaival.

Dell Ultra Small Desktop

Az alkalmat megragadva Michael Dell, a Dell Inc. alapítója és vezérigazgatója személyesen jelentette be cége legkisebb és egyben „legzöldebb” asztali számítógépét. Utóbbi tulajdonságát környezetbarát alkotóelemeinek, újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolásának köszönheti. Ráadásul apró mérete, elegáns kialakítása jóvoltából a készülék látványnak sem utolsó. Bár az előzetes bejelentéshez mellékelt sajtófotó ezt nem tükrözi, a kis gép bambuszborítással (is) megjelenik. Egy átlagos PC-hez viszonyítva mintegy 80 százalékkal kisebb méretű, és 70 százalékkal kevesebb energiával is beéri, konkrét specifikációiról, valamint vételáráról azonban a gyártó egyelőre nem közöl információkat.

Az év második felében piacra kerülő számítógépet a Dell minden bizonnyal olyan megoldások konkurenseként kívánja szerepeltetni, mint az Apple Mac mini, az Asus Nova P20, az Everex gPC mini vagy éppen a Fujitsu Siemens Esprimo Q5000.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés