Kicsinálja az austini chipgyártást az extrém időjárás

A térségben a Samsung, az NXP és az Infineon is rendelkezik üzemmel.

Nem túl kellemes problémával néz szembe az USA-n belül Texas állam, ugyanis egy nagyobb területen éppen átvonulóban van az Uri névre keresztelt vihar, amely extrém időjárási körülményeket vitt a térségbe. Ez rendkívüli mértékben veszélyezteti a zavartalan áramellátást, és jelen körülmények között az érintett szervek arra törekednek, hogy a lakosság igényeit kiszolgálják. Emiatt a helyi áramszolgáltató arra kérte az austini iparági résztvevőket, hogy kapcsolják le a termelésüket, ezzel tehermentesítve a rendszert. A lépés lényeges, ugyanis a megtermelt áram nagyobb részét nem a lakosság használja el, hanem az ipari szereplők helyi gyárai.

A térségben a Samsung, az NXP és az Infineon is rendelkezik chipgyártást végző üzemmel, ahol sosem jelent jót az áram hiánya, de öröm az ürömben, hogy a leállás jelen esetben tervezett, vagyis az érintetteknek lehetőségük van az éppen zajló munkafolyamatokat optimális ponton megállítani. Ettől függetlenül lesznek veszteségek, hiszen bizonyos waferek így is használhatatlanná válnak majd, de egy részük megmenthető, és a vihar elvonultával a termelés folytatható. Ebből a szempontból az ilyen tervezett áramszünetek kisebb veszteséggel járnak, és a gyártás jóval rövidebb idő alatt futtatható fel újra.

A helyi áramszolgáltató szerint minden érintett iparági szereplő együttműködik, a leállás pontos dátumát pedig később jelentik be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés