Kiderültek a nüanszok az ASUS közelgő M.2 SSD-je kapcsán

A vállalat igen korrektül felszerelt újonca nem csupán a sebességre fordít kiemelt figyelmet, hanem az adatbiztonságra is.

Lassan egy hónapja cikkeztünk arról, hogy az ASUS végre bemutatja első belső SSD-jét, az M.2 2280-as ROG Strix SQ7-et, ám a specifikációit illetően nem sok konkrétummal tudtunk szolgálni; ez az áldatlan állapot változni látszik, ugyanis a tajvani óriás felfedte a részleteket, és elkészült a termékoldallal is.


[+]

A x4-es PCI Express 4.0-s interfészt használó, 1 TB-os kapacitással érkező tároló 176 cellarétegű, Micron 3D TLC NAND flash lapkáit egy 12 nanométeres gyártástechnológiával készülő Phison E18 kontroller hajtja, amit SLC gyorsítótárral, illetve DDR4-es DRAM pufferrel támogattak meg. A szekvenciális olvasás/írás plafonja 7000/6000 MB/s, de a véletlenszerű lemezműveletek tempójáról egyelőre nem áll rendelkezésre bővebb információ.


[+]

A 256 bites AES és TCG Opal titkosítással, LDPC hibajavítással, valamint IEEE1667 protokollal baráti viszonyt ápoló meghajtóhoz mellékelik a biztonsági mentések készítéséhez való NTI Backup Now EZ szoftvert, és a ketyere státuszának monitorozására/menedzsmentjére a ROG SSD Dashboard applikáción keresztül nyílik módunk.


[+]

Az 1 hónapos Adobe Creative Cloud kuponnal értékesített újdonságra elvileg 5 éves garanciát fognak vállalni, de a pontos megjelenési dátumát vagy leendő vételárát még nem közölték – az mindenesetre biztosra vehető, hogy nem lesz olcsó mulatság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés