Hirdetés

Kihalásra ítélte két 64 bites processzorát az Intel

Partnerei számára kiadott tájékoztatójában az Intel közölte, hogy felfüggeszti két Pentium 4 processzortípusának gyártását. A döntés az 500-as széria két tagját érinti: az 561-es modellszámot viselő, 3,6 GHz órajelű, illeve az 571-es jelzésű, 3,8 GHz órajelű processzorokat. Mindkét típus 1 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készül, és LGA775 tokozásban foglal helyet.

Ezek a 64 bites kiterjesztést támogató chipek nem túl rég kerültek piacra, kivonásuk azonban összefüggésben állhat a G1 stepping küszöbön álló bevezetésével, az új revízió ugyanis két utasítással (LAHF, SAHF) bővíti az EM64T utasításkészletet. A feltételezést megerősíti, hogy a hasonló órajelű, de 32 bites Pentium 4-eket nem érinti a kivonásról kiadott közlemény.

A művelet az ilyen esetekben megszokott megfontoltsággal zajlik le, az Intel a CPU-k szállítását a dobozos változat esetében 2006 áprilisáig, a tálcás változatnál pedig 2007 márciusáig fogja fokozatosan beszüntetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés