Kínába viszi a 3D Xpoint memóriák gyártását az Intel

A Talienben fekvő Fab 68-as üzem lett a kiválasztott, amelyhez hosszabb távon bekapcsolódik majd a Fab 11X.

A Micron és az Intel pár napja jelentette be a szakítás megkezdését, ami mindkét fél számára nehézkes, hiszen az elmúlt években nagyon összefonódtak a fejlesztéseikkel, illetve a gyártás tekintetében is. Bár az változás során az Intel jut majd pénzhez, mégis nekik lesznek nagyobb problémáik, mert a Micron gyakorlatilag viszi az összes gyárat.

Az Intel számára ez a 3D Xpoint memóriák miatt jelent gondot, mivel ezeket a utahi üzemben gyártják, de a Micron adott egy rövid haladékot a korábbi partnerüknek, hogy rendezzék a soraikat, a következő év végére viszont már máshol kell megoldaniuk az érintett termékek előállítását.

Fab 68
Fab 68

Az Intel most bejelentette, hogy a 3D Xpoint memóriák gyártását Kínába viszik. Egészen konkrétan Talienben fekvő Fab 68-as üzem lett kiválasztva, ahol első és második generációs fejlesztések lesznek gyártva. A harmadik generációs 3D Xpoint memória még készül, és nem is kerül bevetésre a 2021-es esztendő előtt. A tömeggyártását ugyanakkor az Egyesült Államokban, ezen belül is Új-Mexikóban található Fab 11X üzem végzi majd, legalábbis ezekre a korábbi tervekre vonatkozóan az Intel nem jelentett be módosítást.

A Micron egyébként nem zárta ki azt a lehetőséget sem, hogy az aktuális megegyezésen túl is gyártson 3D Xpoint memóriát az Intelnek, de azt már csak bérgyártóként tennék meg, ami a Santa Clara-i óriáscég számára nagyobb kiadást eredményezne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés