Kiszivárgott az asztali Comet Lake felhozatal?

Egy kínai oldalon jelent meg egy kép, amely számos Intel processzor paramétereit részletezi, de nem tudtuk kideríteni az eredetét.

Még áprilisban írtunk az Intel kiszivárgott útitervéről, amely taglalta a következő generációs, Comet Lake kódnéven futó asztali processzorcsaládot. Erről eddig annyit lehetett tudni, hogy 14 nm-es node-on készül, és maximum 10 mag lesz benne, de a részletekkel kapcsolatban sok volt a kérdőjel.


(forrás: 5ch) [+]

A 5ch oldalon azonban megjelent a fentebb látható kép, amely számos processzort részletez, és ez gyorsan elkezdett terjedni a médián belül. Megpróbáltunk utánakérdezni, hogy honnan is származhat, de az OEM-eknél lévő forrásaink közül egyik sem látta azt az Intel által kiadott anyagot, amelyben szerepel ez a dia. Ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy nem is létezik, elképzelhető ugyanis, hogy a gyártók még nem kapták meg, viszont mindenképpen érdemes kellő elővigyázatossággal kezelni a szóban forgó szivárgást.

Annyi biztos, hogy a Comet Lake új tokozásban érkezik, ezt korábban az egyik alaplapgyártó megerősítette számunkra. Arra konkrétan nem kérdeztünk rá, hogy ez hány tűt jelent, a fenti kép szerint az LGA1159-es foglalatról lesz szó.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően tovább kérdezősködtünk a kiszivárgott kép valóságtartalmáról, és az egyik, OEM-gyártónál dolgozó forrásunk megerősítette, hogy ez a dia hamis. Állítása szerint a Comet Lake-S nem a megjelölt foglalatba érkezik, illetve nem is támogat majd ennyire magas memória-órajeleket. Emellett az Intel sosem árazza be fél évvel a megjelenés előtt a termékeket. Utólag rákérdeztünk a részletekre, de ezeket nem volt hajlandó elárulni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés