Kombó vékony kábellel

A különböző optikai meghajtókat gyártó cégek az utóbbi időben elsősorban azzal vannak elfoglalva, hogy mintegy egymásra rálicitálva, minél gyorsabb írási sebességet nyújtó DVD-írókkal árasszák el a piacot. A tajvani ASUStek is – mely elsősorban alaplapok és videokártyák gyártásában jeleskedik – igyekszik kivenni a részét ebből a versenyből, és bár most bejelentett termékük nem DVD-író, ettől függetlenül újszerű megoldást nyújt.


Forrás: CDRLabs

Az Asus CRW-5232A-T egy kombó meghajtó, azaz a CD és DVD olvasása mellett csak CD-k írására és újraírására képes, az írható DVD-kkel nem tud mit kezdeni. Az 52-szeres sebességű CD-írásra és 32-szeres sebességű CD-újraírásra képes eszközt tulajdonképpen nem is írási vagy olvasási paraméterei teszik érdekessé, hanem a használt kommunikációs csatorna. A CRW-5232A-T ugyanis SATA átviteli szabvánnyal kommunikál az alaplappal, és bár a modernebb rendszer által nyújtott 1,5 Gbps maximális átviteli sebességet aligha használja ki, annyi előnye mindenképpen van a megoldásnak, hogy ezzel akár végleg száműzhető a számítógépből a széles és ormótlan IDE-kábel.

Az Asus a gyors, jó minőségű és mindemellett halk üzem mellett történő CD-írást saját fejlesztésű, hangzatos nevet kapott FlextraSpeed, FlextraLink és DDSS II eljárásaival igyekszik biztosítani. Az új kombó egységről mindezeken túl egyelőre nem láttak napvilágot további részletek, így a termék ára és megjelenésének ideje egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés