Komoly alaplapok, komoly felhasználásra

A Gigabyte munkaállomásokba, szerverekbe szánt, Xeonok fogadására felkészített lapokkal jelentkezett.

Két új alaplapját nem játékra és nem is igazán otthoni felhasználóknak szánja a Gigabyte: mint az LGA 3647 foglalat(ok)ból is kiderül, inkább a munkaállomásokba és a szerverekbe kerülhetnek majd, és várhatóan ennek megfelelően alakulnak majd áraik is.


[+]

Az újdonságok közül a kisebbik modell a MU71-SU0 nevet viseli, ez egy C621 lapkakészletre épülő, egy foglalatos egység, mely így elsősorban a Xeon W-32xx processzorszériával párosítható. A lapon hat PCIe x16-os és egy PCIe x4-es foglalat található, míg adattárolók számára egy x4-es M.2 slot és két SlimSAS konnektor áll rendelkezésre. Utóbbiakból készíthetünk összesen 8 SATA portot, így kapacitásban nem lesz hiány, mint ahogy a nyolc memóriafoglalat által kínált RAM-mennyiség is figyelemre méltó lehet, ha ugyanis kihasználjuk a 128 GB-os LRDIMM kínálta lehetőségeket, akkor összesen 2 TB-nyi memóriával dolgozhatunk a megfelelő (M szériás Xeon W) processzor választása esetén.

A MU71-SU0 hátlapján két gigabites Ethernettel csatlakozhatunk a hálózathoz, egy harmadik Ethernet port pedig a távmenedzsment számára lett elkülönítve. Találunk még itt négy USB 3.1 Gen1 konnektort, egy D-Sub videókimenetet és egy soros portot is.


[+]

Ha egyetlen Xeon nem elég a feladathoz, az MD71-HB1 két foglalatot kínál. Ide természetesen a multiprocesszoros működést támogató CPU kell majd, melyek öt PCIe x16-os és két PCIe x4-es foglalaton, két M.2-es sloton (PCIe 3.0 x4-gyel) és három SlimSAS konnektoron osztozhatnak. Összesen 12 memóriafoglalat várja a hatcsatornás vezérlő által kezelhető modulokat, a hátoldalon pedig az Intel X557-AT2-nek köszönhetően két 10 Gbps-es Ethernet portot találunk. Mellettük azért maradt hely további két „szimpla” gigabites Ethernet kivezetésnek, két USB 3.1 Gen 1 csatlakozónak és egy D-Sub konnektornak is.

Előzmények

Hirdetés