Kompakt méretű ASUS ROG egér, laptopok mellé

A tajvani multi vezetékmentes perifériája súrolja a tökéletesség legkülső határait; már csak a tömeggel és a 2,4 GHz-es RF-fel kellene valamit kezdeni.

Az egyik CES 2019-es beszámolónk alkalmával már találkozhattunk vele, ám most már lassan tényleg az ajtón kopogtat az ASUS legújabb vezeték nélküli, játékosoknak szánt egere, a kompakt formátumban tetszelgő, hatgombos ROG Strix Carry. A 101 mm hosszú, 62 mm széles és 36 mm magas, jobbkezes eszköz lelke egy 50-től 7200 cpi-ig skálázódó PixArt PMW 3330 szenzor, az energiaellátásáról pedig két AA méretű elem gondoskodik.


[+]

Kicsit elszontyolító adalék a történethez, hogy nyersen a rágcsáló mindössze 72,9 grammot nyom (most biztosan felcsillant egy szűkebb réteg szeme), de a hozzáadott elemek körülbelül 50 grammnyi többletet jelentenek, s így a szolid fizikai dimenziókkal megáldott apparátus egyből a nehézsúlyba avanzsál. Inkább csak tengeri só a sebre, hogy még a mikrokapcsolók is a kézzel cserélhető fajtából valók, vagyis a cseréjükhöz nem kell forrasztási ismeretekkel (és a hozzávaló felszereléssel) rendelkeznünk, elég csupán a mágnesesen rögzülő felső borítást leválasztanunk a vázról és máris variálhatunk kedvünkre a hozzákapott ROG csipesszel (bár eddigi tapasztalataink szerint puszta kézzel is könnyedén kiszedhetjük a foglalataikból a kapcsolókat). Ezt a variálást tovább könnyíti, hogy a dobozban kapunk két extra japán (!) Omront is, csakúgy, mint például a már piacon lévő ROG Gladius II esetében; igaz ugyan, hogy pénzügyi szempontból ez egyáltalán nem egy költséges plusz, ellenben megspórol nekünk egy kis utánajárást és rendelgetést.


[+]

A wireless kapcsolat megvalósítását egy 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás egység intézi egy dongle közvetítésében (ami nagyjából 300 órányi kábelmentes játékot ígér), ám a hosszabb (megközelítőleg 433 órányi) használati időt, de csökkent reszponzivitást prognosztizáló Bluetooth révén is gépünkhöz csatlakoztathatjuk a drágát, amennyiben vasunkon fellelhető a szükséges interfész (az egér hasán pihenő, kétállású pöcökkel válthatunk a két mód között). Ha a sztenderd 2,4 GHz-es metódust használjuk, a SmartHop technológia igyekszik mindig megtalálni a leginkább interferenciamentes sávot a zavartalan működés elérésének érdekében. Mikor a telepek 25% alá merülnek, a LED indikátor pirosra vált és fürgén villogni kezd.

ASUS ROG Strix Carry
Fizikai méretek 101 x 62 x 36 mm (H x SZ x MA)
Szenzor PixArt PMW 3330 (150 IPS, 30 G)
Felbontás 50-7200 cpi
Gombok száma 6 darab
Mikrokapcsolók Omron
Kompatibilis mikrokapcsolók Omron D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F, D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M), D2FC-F-K (50M)
Wireless 2,4 GHz RF, Bluetooth
Akkumulátor két darab AA ceruzaelem/AA méretű, tölthető akkumulátor (külön megvásárolandó)
Tömeg 72,9 gramm (elemek nélkül)
Extra forrasztás nélkül cserélhető mikrokapcsolók, mágnesese rögzölő, komplett felső burkolat, műbőr hordszütyő, két extra japán Omron kapcsoló a dobozban

Zárójelben jegyezzük meg, hogy a hordozhatóság oltárán áldoz még a tartozékként mellékelt, műbőrből készült, cipzáros hordszütyő is. Annak ellenére, hogy a ROG Strix Carry már a nyakunkon van, az árképzés vonatkozásában egyelőre még a sötétben tapogatózunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés