Hirdetés

Lencsevégen az Asus H57-es alaplapja

Az Asus már javában készül a Clarkdale processzorok jövő év eleji startjára, így nem meglepő, hogy a vállalat H57-es alaplapja már a megjelenésre vár. A P7H57D-V EVO típusjelzésű termék érkezéséről még nincs információ, de a derék külföldi kollégák már szereztek egy példányt, melyről fotó is készült.


Forrás: XFastest

Az LGA1156-os tokozású processzorokat fogadó alaplap összesen 11 fázist kínál a processzorokhoz, míg a négy darab DIMM foglalatba illeszthető DDR3 memóriákról 2 fázis gondoskodik. A H57-es lapkakészlet támogatja az FDI (Flexible Display Interface) technológiát, így a Clarkdale központi egységekbe rejtett grafikus mag is használható ellentétben a jelenleg kapható, P55-ös chippel szerelt alaplapokkal.


Asus P7H57D-V EVO - Forrás: XFastest [+]

A videokártyák a két darab PCI Express x16 csatolóba helyezhetők, a CrossFireX technológia mellett mind a két port csak nyolc csatornát kínál az adatra éhező grafikus processzoroknak. A lemezmeghajtókat egy PATA és hat darab SATA-300 interfész várja. Ezt egészítik ki a külső vezérlők, melyek segítségével kettő 6 gigabit/s-os SATA és két darab USB 3.0-s port keletkezik. A vezetékes hálózati kapcsolatról a Gigabit Ethernet port, míg a perifériákról 14 darab USB 2.0, egy FireWire és egy eSATA csatlakozó gondoskodik, a hangokat pedig egy nyolccsatornás hangchip szólaltatja meg. A kijelzőt a DVI, a D-Sub vagy a HDMI interfészre lehet kötni, ám ezek a portok csak Clarkdale kódnevű processzor megléte mellett üzemelnek.

Az Asus P7H57D-V EVO januárban jelenik meg, az ajánlott fogyasztói áráról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés