Lenovo blog: elindult a Lenovo Legion Kupa

Két és fél millió forint összdíjazású esport bajnokságot szervez a Lenovo LoL, CS:GO és Overwatch játékban.

Tavaly hatalmas sikerrel zajlott le a PlayIT rendezvényein a Lenovo Y Kupa, amit a játékosok nagy-nagy örömére idén is megszerveznek. A neve Lenovo Legion Kupára módosult, az összdíjazást pedig kettőről két és fél millió forintra emelték. Idén a League of Legends és a Counter-Strike: Global Offensive mellett az esport világában egyre népszerűbb, friss Overwatch is terepet kap.


[+]

Öt állomása lesz a kupának a PlayIT rendezvényeken, melyek közül a tavaszi budapestit már levezényelték. A hét végén (május 6-a) Debrecenbe vándorol a cirkusz, utána (május 13-án) irány Pécs, aztán (június 11-én) Szeged kerül sorra, ősszel (novemberben) pedig visszatérnek Budapestre. A tavalyi elődöntők, majd őszi döntő helyett most sokkal változatosabb lesz a mérkőzések összetétele.

Budapesten meghívásos LoL torna volt a nyolc legjobb hazai csapattal, CS:GO-ban pedig nyílt tornára került sor, aminek pár nappal korábban volt az online selejtezője. Debrecenben a budapesti LoL torna bronzmeccsét láthatják majd a nézők, emellett pedig CS:GO-ban a keleti és nyugati országrész legjobb játékosai mérkőznek meg egymással. Pécsett LoL-ban lesz legjobbak játéka, CS:GO-ban nyílt nevezéses torna zajlik. Szegeden debütál az Overwatch, mellé nyílt LoL viadal társul. Ősszel, Budapesten nemzetközi 6v6 Overwatch eseményt tartanak ismét nyílt LoL tornával kiegészítve.

„Rendkívüli örömmel tölt el, hogy a feltörekvő és a hazai szinten kiemelt játékosoknak biztosíthatunk bemutatkozási lehetőséget a Lenovo Legion Kupa égisze alatt,” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „Úgy gondolom, hogy a tehetségeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú platformokra van szükségük az érvényesüléshez és a sikerekhez, így globális vállalatként a lehető legnagyobb segítség, amit nyújthatunk a magyar gamer közösség számára, hogy közreműködünk egy olyan platform és közösség kialakításában, amely segítséget nyújthat a hazai gamereknek a nemzetközi pályákra való lépéshez.”

Érdemes ellátogatni a Lenovo Legion Kupa honlapjára, ahol további információk találhatóak az időpontokról és a rendezvényekről.

Azóta történt

Előzmények