Teljes lesz a hazai Lenovo Convertibles kínálat, érkezik a ThinkPad Tablet 2 is

A Lenovo idehaza is bemutatta új termékcsaládjának. A Convertibles sorozatnak négy, kifejezetten Windows 8/RT operációs rendszerre tervezett megoldása lesz. A gyártó filozófiája szerint nincsenek egyforma emberek, ezért teljesen egyforma igények sem léteznek, de mindenkinek szeretnének megfelelő alternatívát kínálni.

Lenovo IdeaPad Yoga 13
Lenovo IdeaPad Yoga 13 [+]

Tulajdonképpen ezt a célt akarják kiszolgálni a Convertibles családdal, ami olyan ismerős tagokból áll, mint a Yoga notebookcsalád, aminek két tagja az x86-os, Intel Ivy Bridge processzorra épülő, Windows 8-at futtató Yoga 13, valamint a 11,6"-es, NVIDIA Tegra 3-as (ARM architektúrára épülő), Windows RT-s Yoga 11. A két Yoga modell érdekessége a notebookszerű érintőkijelző, amit az eddig látott 180 fokos szög helyett akár 360 fokban is nyitható, azaz a notebook fedele teljesen visszafordítható, ezáltal tabletként is funkcionál, vagy akár sátorszerűen az élére állíthatjuk. 180 fok feletti nyitás esetén a billentyűzet és touchpad letiltásra kerül, így a hagyományos beviteli részleg nem zavar bele a használatba.

Lenovo IdeaPad Yoga 11
Lenovo IdeaPad Yoga 11 [+]

Természetesen érkezik a korábbi bejelentésekből ismerős, szintén 11,6"-es, de immáron Intel Atom Z2760 (Clover Trail) processzoros IdeaTab Lynx is. Ez a Windows 8-at futtató, akár 16 órás üzemidőre is képes modell nem a Yogához hasonló visszaforgatható kijelzőjével, hanem a billentyűzetes dokkolóról leválaszthatóságával akar hódítani, ami így ezután egy sokkal könnyebb tabletként funkcionál.

Lenovo IdeaTad Lynx
Lenovo IdeaTad Lynx [+]

A negyedik modell a szintén nem ismeretlen ThinkPad Twist Ultrabook, ami 12,5 hüvelykes gömbcsuklós mechanikájú, ezáltal kiforgatható és a billentyűzetre visszahajtható, 1366x768 képpontos érintőkijelzővel nem csak az arany középutat képviseli, hanem a jól ismert ThinkPad stílusjegyeket és megoldásokat is magán hordozza. Ebből fakadóan a Twist nem csak az otthoni, hanem már részben az üzleti felhasználókat célozza meg. Természetesen a processzorok ebben az esetben a harmadik generációs Intel Core i családból kerülnek ki, és ennek megfelelően az operációs rendszer is a Windows 8, illetve annak Pro változata lesz.

Lenovo ThinkPad Twist
Lenovo ThinkPad Twist [+]

A korábban bejelentett Windows 8-ra tervezett és az lntel Atom Z2760 (Clover Trail) CPU-val ellátott 10,1"-es ThinkPad Tablet 2 is ebben a hónapban debütál a Convertibles termékcsaláddal együtt. A többfunkciós, HD (1366x786 pixel) kijelzős tablet üzemideje 10 óra is lehet egyetlen feltöltéssel, és alig több mint fél kilogrammot nyom (könnyebb, mint a legnagyobb versenytársa), valamint digitalizáló és toll is választható a precízebb bevitelhez. A többujjas, érintőkijelzős, masszív, ugyanakkor jó fogású, kellemes anyagokból gyártott tablet opcionálisan ThinkPad Tablet 2 billentyűzetes dokkolóval és 3G-vel is elérhető lesz.

Lenovo ThinkPad Tablet 2
Lenovo ThinkPad Tablet 2 [+]

A Lenovo IdeaPad sorozatához tartozó Yoga 13 már elérhető a magyarországi viszonteladóknál, ajánlott induló ára bruttó 329 900 forint. Szintén elérhető a ThinkPad Twist is, ajánlott induló ára bruttó 299 900 forint. A 11 colos Yoga ajánlott kezdőára bruttó 259 900 forint, és december végén várható a hazai boltokba. Januárban érkezik a ThinkPad Tablet 2, amelynek 3G nélküli modelljei bruttó 179 900 forinttól, a 3G-vel rendelkező készülékek pedig bruttó 239 900 forinttól kaphatók majd. Az IdeaPad Lynx magyarországi megjelenése 2013 első negyedévében várható, ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés