Leszámol a Ballistix memóriaszériákkal a Crucial

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a vállalat nem készít több memóriát, éppen ellenkezőleg.

A Micron tulajdonába tartozó Crucial egy röpke közleményben bejelentette, hogy befejezik a Ballistix, Ballistix MAX és Ballistix MAX RGB memóriaszériák forgalmazását. Ezzel gyakorlatilag a játékosokat célzó, jó ideje elérhető márkanév megszűnik a memóriapiacon, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a Crucial többet nem gyárt majd memóriát.

A vállalat a változással a Micron DDR5-ös kliens- és szerverútitervére fókuszál, vagyis továbbra is érkeznek majd Crucial memóriamodulok a piac egyes területeire, csak éppen ezek nem a Ballistix márkanév égisze alatt jelennek meg.

A cég kiemelte azt is, hogy az új tervek semmilyen formában nem érintik az adattárolásra szánt végfelhasználói termékeket, így ezek változatlan formában, változatnak névvel, illetve változatlan terméktámogatás mellett érhetők majd el a jövőben is.

A döntés hátteréről nincs konkrét információ, de valószínű, hogy a Micron magát a Crucial nevet szeretné erősíteni, amiben a Ballistix márkanév megtartása csak akadályozó tényező lenne.

Előzmények

Hirdetés