Megvásárolható az LG D2342P és DM2350 passzív 3D-s monitorja és monitortévéje

A tavaszi CeBIT kiállításon rengeteg olyan terméket jelentenek be évről-évre, melyekre a debütálás után még sok hónapot kell várni a tényleges megjelenésig – ám az esetek nagy részében megéri a várakozás. Talán így lesz az LG megjelenítőivel is, amikkel ugyancsak találkozhattunk a hannoveri rendezvényen, ma pedig már végre bárki megvásárolhatja őket, akár hazánkban is. A Cinema 3D széria két tagját mutatta be a gyártó: az LG D2342P monitort és az LG DM2350 monitortévét. A készülékek mindegyike a cég televízióinál már megismert Cinema 3D technológiáját alkalmazza, aminek a lényege a polarizációs technológián alapuló megjelenítés, melynek köszönhetően a látvány villódzásmentes, a szemüveg pedig könnyebb az passzív kivitel miatt. Így például émelygés vagy fejfájás sem fenyegeti a nézőt, akár hosszabb idő után sem.

A technológia lényege, hogy a 120 Hz-es panel helyett csak 60 Hz-est használnak, a 3D-s hatáshoz szükséges kétféle képet pedig polarizációs szűrőkkel osztják ki a két szemre, azaz nincs szükség aktívzáras szemüvegre hozzá.

LG D2342P
LG D2342P [+]

A D2342P monitor 16:9-es képarányú és Full HD-s, azaz 1920x1080 pixeles felbontású panellel lett felszerelve. A kijelző széles betekintési szögekkel rendelkezik, nagy kontrasztaránya pedig a látványt javítja. A 23”-es képátlójú LG mellé egy szoftver is jár, amivel 2D-s mozgóképek is átalakíthatóak 3D-sre, bár tökéletes eredményt ettől nem szabad várni. Az LG D2342P Cinema 3D modell ajánlott bruttó fogyasztói ára Magyarországon 84 990 forint.

LG DM2350 monitortévé
LG DM2350 monitortévé [+]

Az LG DM2350 annyiban különbözik az előzőtől, hogy kapott egy tévétunert, egészen pontosan egy földfelszíni sugárzású (DVB-T) vagy kábelhálózaton közvetített (DVB-C) digitális adások vételére alkalmas vevőegységet, továbbá raktak rá Scart, komponens, HDMI és RCA aljzatokat is. Természetesen ehhez is jár a két szemüveg, további ezúttal már beépítve tartalmazza a 2D-ről 3D-re konvertáláshoz szükséges technológiát, így nem kell külön szoftverrel megoldani ezt. A monitortévé ajánlott fogyasztói ára hazánkban 99 990 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés