Több szerverre kerülhet a jövőben "Made in Taiwan" felirat?

Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúját így próbálják kikerülni az ODM-ek.

A DigiTimes információi szerint több tajvani ODM (Original Design Manufacturer) megpróbál menekülni az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúja elől, aminek egyik hatása például az, hogy áremelkedés jöhet az Egyesült Államokban.

Mivel ez a harc leginkább a Kínában gyártott termékekre korlátozódik, így a tajvani gyártók, többek között a Quanta és a Wiwynn a kritikus területekre vonatkozó gyártókapacitás egy részének hazavitelén dolgozik.

A Quanta a szerverpiacra szánt alaplapokat főleg Kínán belül, Sanghajban gyártja, az összeszerelést viszont már nyugatabbra, Németországban és az Egyesült Államokban intézik. Az adatközpontok iránti igény kiszolgálása érdekében a kapacitás 30%-os bővítését is tervezik, de a kereskedelmi konfliktus miatt aktívan tanulmányozzák a gyártókapacitás egy részének hazaköltöztetését Tajvan, Linkou területére.

A Wiwynn nagyrészt az anyacég, azaz a Wistron támogatására szorul rá, így a szerverpiac szempontjából az Egyesült Államokat a mexikói összeszerelő üzemen keresztül szolgálják ki, de a gyártást Kínában végzik. A szankciók megkerülése viszont megérheti a gyártás egy részének Tajvanba költöztetését.

A váltás természetesen nem fog gyorsan végbemenni, számos partnerrel kell egyeztetni a változással kapcsolatban, de mivel a cégek arra számítanak, hogy az Egyesült Államok és Kína sokáig fog kereskedelmi háborút folytatni, így még a tajvani, általánosan nagyobb összesített gyártási költségek mellett is megéri a hazaköltözés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés