Magyar tuningrekordok születtek MSI hardverekkel

Friss magyar tuningrekordok születtek ezen a héten, melyek az Xtreme 3D Team Hungary csapatnak köszönhetők. A tagok között megtalálható Kovács Ádám (subaruwrc), Hajdú György (04ahgy) és Tóth Gergő (toyone), aki a házigazdája volt a tuningnak. Természetesen az eredmények elérésében mindenki részt vett.

MSI hardverpakk
MSI hardverpakk [+]

A hardvereket jórészt az MSI biztosította, így alaplapok szempontjából az X79A-GD65, illetve a Big Bang XPower II volt kéznél, emellett a VGA-k szerepét négy darab MSI Radeon HD 7970-es kártya töltötte be. Nem hiányozhatott a folyékony nitrogén sem, melyből nagyjából 40 liter fogyott el az 5,2 GHz-re tuningolt Intel Core-i7 3960X (ES) processzor hűtésére. A többi részegység megfelelő hőmérsékletéről ventilátorok gondoskodtak, míg a tápellátást egy 1000 wattos Cooler Master Gold és egy 800 wattos Enermax Modu 87+ tápegység kooperációja biztosította. A 8 GB memória négy darab ADATA XPG+ modulból jött össze, melyek négycsatornás módban működtek 1880 MHz-es effektív órajelen.

A rekorder rendszer üzem közben
A rekorder rendszer üzem közben [+]

A négy darab MSI Radeon HD 7970 erejét kihasználva a Unigine Heaven (DirectX 11-ben extrém beállítással) és a 3DMark 11 (Performance módban) tesztprogramokban születtek magyar rekordok, amelyek globális szinten a 11. és a 10. helyre voltak jók. Unigine Heaven alatt a Radeonok 1230 MHz-es mag- és 7520 MHz-es effektív memória-órajelen üzemeltek, ami 6901,23 pontot jelentett, míg a 3DMark 11 esetében ezek az értékek rendre 1250 és 7600 MHz-re módosultak, így született meg a 29825 pontos hazai rekord. Négyutas CrossFireX konfigurációval az előbbi órajelek elég szép eredménynek számítanak, amellett, hogy a hűtésről csak ventilátorok gondoskodtak.

3DMark 11 és Unigine Heaven hazai tuningrekordok 3DMark 11 és Unigine Heaven hazai tuningrekordok
3DMark 11 és Unigine Heaven hazai tuningrekordok [+]

A fentieken kívül még három eredmény született, de ezek már „csak” két Radeon HD 7970-es kártyával. A házon belüli versenytársak között a 3DMark 06 (Performance mód) eredmény a 6. helyre volt jó, míg a 3DMark Vantage (Performance mód) pontszám a 16. helyet jelentette. A Unigine Heaven (DirectX 11-ben extrém beállítással) szintén lefutott két VGA-val, és a kapott eredmény a 9. helyet hozta. Az Xtreme 3D Team Hungary megjegyezte, hogy az utóbbi két eredménynél már jobbal is rendelkeznek az adott tesztekben.


[+]

A tuningról természetesen számos kép készült, ezek megtekinthetők galériánkban. Gratulálunk az Xtreme 3D Team Hungary csapatának a remek teljesítményhez!

A tuninghoz az MSI Radeon HD 7970-es grafikus kártyákat a CHS Hungary Kft. és a Ramiris Europe Kft., míg a felhasznált processzort az Intel magyarországi képviselete biztosította.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés