Idén mutatkozhat be a MediaTek és az NVIDIA PC-s rendszerchipje

Elvileg egy kézikonzolokba szánt variáns is készül, bár lehet, hogy ugyanarról a lapkáról van szó, csak más paraméterezéssel.

Még az előző év októberében írtunk arról, hogy együtt támadhatja le a PC-t a MediaTek és az NVIDIA, és idén márciusban volt is a két cégnek egy közös bejelentése, igaz az inkább az autóipart érintette.

Nemrég újabb Den Nystedt, az alábbi X bejegyzésben újra felmelegítette a PC-s rendszerchippel kapcsolatos pletykákat, amelyről állítólag az idei Computexen beszél is majd a MediaTek. Később ehhez a bejegyzéshez hozzászólt AGF is, aki szerint egy kézikonzolokba szánt SoC is készül.

A kézikonzolok piacát egyébként logikus lépés lenne a két cégnek célba vennie, ugyanis ez egy meglehetősen forró terep lett a Steam Deck megjelenésével, ráadásul a nagyobb gyártók is lekövetik a trendet egy-két windowsos megoldással. Ezekbe azonban nagyrészt az AMD szállítja a rendszerchipet, a pár inteles opció mellé, így a MediaTek és az NVIDIA egy közös megoldással akár még alternatívát is állíthat.

Előzmények

Hirdetés