Megérkezett a Thecus ComboNAS

A hálózati adattárolók egyik éllovasa, a Thecus egy új modellt jelentett be, az N0503 ComboNAS-t. A termék különlegessége, hogy a meghajtókat rögzítő kétféle keret segítségével a megszokott 3,5 hüvelykesek mellett 2,5 hüvelykes tárolók beszerelése is megoldható. Előbbi esetben három, utóbbiban pedig maximum öt meghajtó fogadására alkalmas, így a felhasználó dönthet arról, hogy a nagy tárterületet (maximum 6 TB) vagy a csendesebb működést helyezi előtérbe.

Thecus ComboNAS N0503
Thecus ComboNAS N0503 [+]

Az N0503 RAID 0, 1, 5, 6 és JBOD tömbök kialakítására alkalmas, és támogatja a hot-swap, illetve a hot-spare funciót is. A hálózatokhoz két Gigabit Ethernet portja segítségével kapcsolódhat, az adatátvitel vezérléséről pedig egy Intel Atom processzor gondoskodik. A Thecus iTunes, fotó- és webszerver képességekkel ruházta fel, valamint UPnP AV streamek továbbítására is alkalmas, így otthoni médiaközpontként is üzemeltethető.


[+]

További extraként IP kamerák használatával is megbirkózik, így egy biztonsági rendszer részét is képezheti. Beépített letöltésvezérlője eMule és torrent állományokkal is elboldogul, ütemezője pedig képes arra, hogy ezekkel csak akkor foglalkozzon, ha nincs más, magasabb prioritást élvező művelet folyamatban. A Thecus átdolgozta az AJAX-alapú, weben keresztül elérhető kezelőfelületet is, így a ComboNAS használata és személyre szabása is egyszerűbbé vált. Az N0503 hamarosan fellelhető lesz a boltok kínálatában, ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés