Hirdetés

Megérkezett az AIDA64 2.85-ös változata

A FinalWare a mai napon bejelentette az AIDA64 legújabb változatát, ami a 2.85-ös verziószámot viseli. Az új kiadás legnagyobb újdonsága, hogy diagnosztikai és teljesítménymérés terén egyaránt teljes körűen támogatja az AMD A-szériás Richland APU-kat, és az AMD Kabini, Temash és Kaveri kódnevű APU-kat is képes felismerni, kezelni, illetve előzetesen támogatja az AMD Beema APU-t is – ami a nyáron megjelenő Kabini utódja lesz. AMD vonalon immáron részletes rendszerinformációt kapunk az A78 és A88X „Bolton” FCH-kkal kapcsolatosan is.

Intel fronton is hasonló fejlesztések történtek, ugyanis az aktuális verzió már kezeli a Haswell asztali és mobil központi egységeket, valamint a Valleyview SoC-ot. Ezenfelül képes információval szolgálni az Intel Lynx Point, Lynx Point-LP, Wellsburg vezérlőhidakkal kapcsolatosan. Az AMD Beema mintájára előzetes támogatásban részesültek az Intel CrystalWell, Haswell-E és Ivy Bridge-E CPU-k, valamint az Avoton és Haswell-ULT SoC-ok, továbbá a DDR4 és GDDR5 rendszermemória (utóbbi az AMD Kaveri esetében) sem ismeretlen az új AIDA64 számára.


[+]

VGA-kkal kapcsolatosan újdonság az AMD Radeon HD8000 család, valamint a Radeon HD 7790 támogatása, míg NVIDIA vérvonalon a GeForce GTX Titan, GTX 650 Ti Boost, GT 625, GT 63, Tesla K20s/K20Xm, valamint GeForce GT 710M, GeForce GT 730M, GeForce GT 750M teljes körű ismeretével gazdagodott a szoftver.

Apró, de annál fontosabb javítást is eszközöltek a fejlesztők, így az Intel Atom Z2760 SoC-on futtatva a programot a VP8-as sebességmérő modul immáron nem fagy ki, valamint a Corsair Neutron és Neutron GTX SSD-k hőmérsékletének monitorozásával kapcsolatos hibát is kiküszöbölték.

A Windows 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerekkel kompatibilis AIDA64 2.85-ös verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés