Megérkezett az új iPod Shuffle

Az Apple bejelentette az iPod Shuffle harmadik generációját, ami még elődeinél is kisebbre sikerült. Az alumíniumba bújtatott apróság újdonsága a VoiceOver funkció, ami beszédhangon képes felolvasni a hallgatott zene címét, előadóját, vagy akár a lejátszólisták nevét is. 14 nyelvet támogat, a magyar egyelőre nincs közöttük.


Már beszélni is tud[+]

A 45 x 17,5 x 8 mm-es készülék mindössze 11 grammot nyom, belsejében a 4 GB-os tárterületen – tömörítéstől függően – akár 1000 zeneszám is elférhet. Az új Shuffle az AAC, MP3, MP3 VBR, Audible 2, 3, 4, Apple Lossless, WAV és AIFF formátumot ismeri, a beépített Lítium-ion akkumulátor pedig 10 órányi folyamatos zenehallgatást tesz lehetővé. A lemerült telep két óra alatt 80%-osra tölthető fel a mellékelt USB kábel segítségével, a teljesen töltött állapothoz 3 óra szükséges.


[+]

Az iPod Shuffle kezelését a 3,5 mm-es jack csatlakozóval szerelt fülhallgató zsinórján található kezelőszerv segíti, ezzel lehet elérni a VoiceOver funkciót is. Az apró hangszórók a 20 Hz és 20 000 Hz közötti frekvenciatartomány átvitelére képesek, impedanciájuk 32 Ohm. A lejátszó Mac OS X, Windows XP és Windows Vista operációs rendszerekkel kompatibilis, a zeneszámok átöltéséhez az iTunes 8.1 vagy újabb verziója szükséges. A lejátszó hamarosan Magyarországon is elérhető lesz ezüst és fekete színben, az ára 79 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés