Hirdetés

Igen meggyőző teljesítményt mutatott a Samsung PM1725 SSD prototípusa

A Samsung az augusztusban megtartott Flash Memory Summit alkalmával mutatta be új, még készülőben lévő SSD-t, köztük az x8-as PCI Express 3.0-s foglalatba illeszthető, NVMe interfészen működő, TLC-s 3D VNAND flash lapkákra épülő PM1725-ös típust, ami papíron igen impresszív, 6 és 2,2 GB/s-os olvasási és írási sebességet, valamint 1 000 000 és 120 000 IOPS-nyi 4 kB-os blokkokon végrehajtott véletlenszerű olvasási és írási teljesítményt képes felmutatni.

Ezt a képességet ott és akkor nem demózták, de a napokban megtartott Dell World konferencián már működés közben is látható volt az újdonság, amire mérőprogramokat is rá lehetett ereszteni. A Tom's Hardware munkatársai nem tétováztak, és lefuttattak pár tesztet, aminek végén igen biztató eredmények jöttek ki. A szekvenciális terhelés során közel 6,2 GB/s olvasási sebességet regisztráltak, ami a lap mérései szerint a DDR3 memóriákkal üzemelő PMC Flastec NVRAM drive teljesítményén is túlmutat, míg az írásra vonatkozó tesztben 1955 MB/s-ot mértek. Előbbi tehát meghaladja a katalógus értéket, utóbbi viszont picit elmarad tőle, de ne feledjük, hogy prototípusról beszélünk, amin még nem végleges a firmware.


(forrás: Tom's Hardware) [+]

Ami viszont abszolút jó hír, hogy a 4 kB-os blokkokon elvégzett véletlenszerű olvasás és írás műveletek tesztje során kapott 1 000 000 és 343 072 IOPS értékekkel sikerült hozni vagy éppen jócskán meghaladni a papírformát.


(forrás: Tom's Hardware) [+]

Az PM1725-ös jelzésű SSD PCIe kártya változatban egy 3,2 és 6,4 TB-os tárkapacitással lesz elérhető még az idei év folyamán, árukról viszont nincs adat. Kicsit visszafogottabb teljesítménnyel 2,5"-es változatok is elérhetőek lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés