Meghozta az OpenGL 4.6-ot az új Intel driver

A 25.20.100.6861-es verziójú meghajtó az OpenCL kódokat is gyorsabban fogja fordítani.

Az Intel elérhetővé tette a 25.20.100.6861-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 (Fall Creators, April 2018, October 2018, vagy May 2019 frissítésű) operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake, a Coffee Lake, a Gemini Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint UHD Graphics 610, 620 és 630 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

A friss eszközillesztő az OpenGL 4.6 támogatását kínálja, amely API ugyan régebben jelent meg, de az Intel mostanra készítette el rá a megfelelő implementációt. Emellett az OpenCL-hez gyorsabban dolgozó fordítót tervezett a cég, a Vulkan meghajtó is fejlődött, valamint javult a CMAA sebessége és minősége a DirectX 12-re írt játékok esetében. Mindezeken túl a grafikus vezérlőpult SDK-ja mostantól biztosít három módot a LACE, azaz helyi adaptív kontrasztjavításhoz, azokon a platformokon, amelyek ezt támogatják.

A meghajtó a fentiek mellett biztosítja a Mordhau, az A Plague Tale: Innocence, a TotalWar: Three Kingdoms és a Conan Unconquered című játékok megfelelő futtatásához szükséges profilt, illetve frissített profilt kapott még a Totally Accurate Battle Simulator és a Risk of Rain 2.

A hibajavítások tekintetében a World War Z Vulkan módja, a Rocket Arena, a World of Warships és Maxon Cinema 4D nem omolhat többet össze, valamint az Apex Legends, a Generation Zero, a Imperator Rome, a Devotion, Maxon Cinema 4D és a Creo View nem fog grafikai hibákat generálni, amelyek esetenként bizonyos hardvereken, meghatározott beállítások mellett jöhettek elő. A CMAA is biztosan aktiválódni fog az Intel új vezérlőpultjából való bekapcsolása esetén, a Media SDK MPEG2 kódolását használva nem lesznek furcsa stabilitási gondok a 7. generációs vagy újabb processzorok IGP-ivel, a HDCP 2.3-mal csatlakoztatott Miracast kijelzőmodulok biztosan adnak majd képet, továbbá a védett tartalmak megjeleníthetők lesznek akkor is, ha a felhasználó a rendszer készenléti módjában csatlakoztatta az adott DisplayPortos kijelzőt. Mindezeken túl mostantól biztosan beállításra kerül a limitált képpontformátum, ha a felhasználó erre vált a teljesről, illetve az USB Type-C interfészen keresztül működés közben csatlakoztatott kijelzőket garantáltan detektálja majd a meghajtó.

Az Intel új, HD Graphics DCH, azaz modern besorolású drivercsomagja a 64 bites Windows 10 (Fall Creators, April 2018, October 2018 vagy May 2019 frissítésű) operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés