Hirdetés

Megjelent az AMD Hammer

Mint arról már beszámoltunk, San Francisco most egy ideig az Intel fővárosa, ugyanis ott zajlik (jelenleg is) az Intel Developer Forum. Az AMD azonban szemtelen lépésre szánta el magát: pont San Friscoban, pont az IDF ideje alatt mutatta be a nagy várakozással övezett Hammer processzort.

A processzor előnye, hogy képes futtatni a 32 bites és a 64 bites alkalmazásokat is, méghozzá nagyjából azonos sebességen, így megfelelő alternatíva lehet szerverbe és otthoni alkalmazásra is. A bemutatón 32 bites Windowst és 64 bites Linuxot is futtattak, hiba nélkül. A proci 0.13 mikronos, SOI technológiával fog készülni.

Az első Hammer processzorok asztali gépekben kezdik pályafutásukat (ClawHammer), és csak később kezdi el szállítani az AMD a szerverekbe is alkalmas típusokat (SledgeHammer). A ClawHammerek még idén debütálnak, a Sledgehammerre jövő év elejéig várni kell.

A nagy kérdés az, hogy mit szól ehhez az Intel, és mit tud majd a Hammer népszerűsége ellen tenni a cég hibrid verziója, a Yamhill, melyről bővebben is olvashattok Parci tollából (micsoda képzavar :) ) a Cikkek között.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés