Hirdetés

Jó úton a Hammer támogatása

A Microsoft kiadta az Intel Itaniumra tervezett Windows XP-t. Ez rendben. Persze már a crack is elérhető hozzá. Ezt is megszoktuk. Azonban a kód feltörője érdekes dologra lett figyelmes: az XP-ben megtalálható az AMD Hammer támogatására utaló jelek is!

Ez pedig azt jelenti, hogy már nem lehet messze a Windows XP for Hammer. Ami hatalmas lehetőség az AMD számára, elvégre a Microsoft gyakran jelenti a siker és a bukás közti mérleg nyelvét, és ebben az esetben Bill Gates a győzelem felé segíti a Hammert.

Ha ez még nem lenne elég, akkor meg kell említeni, hogy Linuxos fronton is megy a fejlesztés, a SuSE már hozzá is látott a rendszermag-kiegészítés készítéséhez az AMD x86-64 utasításkészlet számára. Persze ez nem ért minket váratlanul, ugyanis a SuSE a Hammer tábor egyik legfőbb Linuxos vezetője.

A tervek szerint a 2.6-os kernelben fog először debütálni a teljes Hammer támogatás. Addigra a többi Linuxos cég is felkészül az új processzorra. Linus Torvalds, a Linux atyja szerint is hasznos a Hammer, mivel így végre 32 és 64 bites kódokat is lehet futtatni, ugyanazon a gépen.

A fórumban többen is írták, hogy a Hammer sikerét a szoftvercégek hozzáállása fogja eldönteni. Jelenleg jól áll az AMD szénája...

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés