Mérséklődik a legdrágább Xbox 360 ára

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a konzolpiac soha nem látott mélypontot ért el. A Sony természetesen azonnal reagált a helyzetre és meglépte a régóta várt árcsökkentést, valamint bejelentették a PlayStation 3 új verzióját, melyet Slim jelzéssel emlegetnek a médiában. A változásoktól függetlenül az előző hetet borzalmasan gyenge eredménnyel zárta, mivel a PlayStation 3-ból mindössze 2052 példány fogyott japánban, míg a rivális Microsoft Xbox 360-ból összesen 8979 gépet vásároltak a felhasználók.

A Sony szerint gyenge statisztika nem lényeges, mivel ez a hét a változásokról szólt, így fel voltak készülve arra, hogy az árcsökkentés egy rövid ideig inkább negatív eredményeket generál. A japán kereskedők a gyenge eladási adatokat azzal magyarázzák, hogy a potenciális vásárlók a PlayStation 3 új, Slim modelljeit keresik, ám ezekből egyelőre nincs elegendő készlet az üzletekben.

A Microsoftot természetesen nem zavarják a rivális problémái, ám a Sony árcsökkentésére mindenképpen lépni kellett, így az Xbox 360 Elite modell mostantól 299 dollárért vásárolható meg. Ezzel egyidőben a redmondi óriáscég bejelentette, hogy az Xbox 360 Pro gyártását beszüntetik, ennek megfelelően a 249 dollárért kapható rendszert csak a készlet erejéig szállítják. A 199 dollárba kerülő, merevlemez nélküli Arcade változat a vállalat állítása szerint rendkívül jó eredményeket produkál, s emiatt nem változtatnak a termék árazásán.

Az információk szerint további árcsökkentésre már nem érdemes számítani idén, ám a Microsoft várhatóan készít majd egyedi Xbox 360 csomagokat az ünnepi szezonra. Pontos adat erről egyelőre nem szivárgott ki, de valószínűleg a szokásos akcióról lehet szó, amikor is a géphez alapból mellékelnek néhány játékot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés