A MOSAID készített elsőként 512 gigabites NAND flashmemóriát

A MOSAID a világon elsőként állt elő 512 gigabites kapacitású NAND flashmemóriával, mely jól jelzi a vállalat HyperLink NAND technológiájának előnyeit. Utóbbi egy skálázható gyűrűs architektúra, melyre elméletben végtelen mennyiségű NAND flash lapka fűzhető fel anélkül, hogy az befolyással lenne a teljesítményre. Ez jelentős előrelépés az iparágban általánosan alkalmazott párhuzamos buszarchitektúrákhoz, és ez adja meg a MOSAID számára azt az előnyt, ami miatt ennyire gyorsan fejlesztik ki az egyre nagyobb kapacitást kínáló NAND flashmemóriákat.

Az aktuális megoldás MCP, azaz multi-chip package tokozást használ, és a termékre 16 darab egyenként 32 gigabites NAND lapka került. Ezek két HyperLink interfészre vannak felfűzve, ami 333 MB/s-os tempót eredményez egy bájt széles csatornán.

A MOSAID az új 512 gigabites NAND flashmemóriát elsősorban nagy kapacitást kínáló, PCI Express csatolófelületre alapozó SSD-kbe szánja. Ettől függetlenül normál SSD-kben is szerephez juthatnak, ám a chipek nagyon drágák, így főleg a nagyvállalati szegmensben lehet rájuk építeni, még akkor is, ha az SSD dizájnja jelentősen egyszerűsíthető a HyperLink NAND technológiát használva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés