Samsung: jöhet a nagy bumM(1)

Néhány hete röppent fel a pletyka, hogy a Samsung esetleg egy izgalmas, új, hordozható médialejátszót mutathat be. Az azóta eltelt időben egyre erősödtek a jelek, hogy a hír igaz. Pár napja pedig megjelent a cég dél-koreai honlapján egy rövid beharangozó, ami alapján nagyon valószínű, hogy az M1 még az idei évben a boltokba kerülhet. A leírás alapján a cég főleg az uraknak ajánlja az új lejátszót (erről tanúskodnak a „férfias” színek is), a hölgyek számára pedig az R1 új, rózsaszín változatával kedveskednek.

A férfias és a rózsaszín (Forrás: DAP Review)
A férfias és a rózsaszín (Forrás: DAP Review)

Bár egyelőre még nem derült ki minden a készülékről, annyi biztos, hogy 3,3 hüvelykes AMOLED érintőképernyőt kapott, és valószínűleg valamilyen NVIDIA chipset dolgozik benne. Egyes források a Tegrát rebesgetik – ez dolgozik az egyik lehetséges konkurensben, a Zune HD-ban is –, de ez valószínűleg csak akkor fog kiderülni, ha a Samsung közzéteszi a hivatalos specifikációkat is. Korábban a cég úgy nyilatkozott, hogy fogják használni a Tegrát, kérdés, hogy ebben a modellben is megjelenik-e már.

Vajon tényleg Tegra lesz benne? (Forrás: Anythingbutipod)
Vajon tényleg Tegra lesz benne? (Forrás: Anythingbutipod)

Ami viszont biztosnak tűnik a szűkszavú leírás alapján, hogy az M1 Bluetooth 2.0 kapcsolattal rendelkezik, és DMB funkcióval is ellátták, aminek a segítségével egyes digitális tévéadások nézhetők. A lejátszó a minél tökéletesebb hangzás eléréséhez megkapta a DNSe 3.0 technológiát, az érintőképernyő pedig a TouchWiz UI kezelőfelület segítségével irányítható. A YP-M1 típusjelzésű készülék a hangrögzítés és zenelejátszás mellett a DivX-es videofájlok megtekintését is támogatja, és a képek tanúsága szerint fotóböngésző funkcióval is rendelkezik, illetve microSD kártyával bővíthető. Igaz, hogy egyelőre még se az áráról, se a pontos megjelenési idejéről nincs információ, de az biztos, hogy érdekes alternatíva lehet a hordozható médialejátszók világában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés