Hirdetés

MSI noteszgépek 17 colos kijelzővel

Az MSI 17 hüvelyk képátlójú kijelzővel ellátott, Intel Centrino alapokra építkező noteszgépeket jelentett be MegaBook családjában. A megjelenítő egy 16:10 arányú, 1680x1050 pixel felbontású Glare Type panel, melynek meghajtásáról az L725 típusjelű modellben egy 256 MB saját memóriával gazdálkodó NVIDIA GeForce Go 6600 vezérlő gondoskodik. A Pentium M processzor az i915PM chipset közreműködésével legfeljebb 2 GB DDR400-as rendszermemóriát használhat. Az L720 hasonló tulajdonságokkal bír, ám esetében a grafikáért az i915GM chipsetbe integrált vezérlő felel.

Az új notebookokban az alapfelszereléshez tartozik a kétrétegű DVD-ket is író optikai egység, az IEEE 802.11b/g szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati vezérlő, a Gigabit Ethernet és a Bluetooth interfész, valamint az MMC, SD, MS és MS Pro kártyákat kezelő olvasó. A multimédiás jelleget erősíti a három beépített hangszóró, illetve a sztereó analóg mellett a hatcsatornás digitális audiokimenet. A széles kijelző által meghatározott kiterjedés egy numerikus billentyűblokk elhelyezését is lehetővé tette. A notesz teljes mérete 39,5 x 27,8 x 2,7 cm, tömege 3,1 kilogramm. 9 cellás akkumulátora maximum 3 órás üzemidőt biztosít.

Az L725 két változatban lép piacra. Az egyik Pentium M 750 processzorral, 1 GB memóriával és 80 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A másikban Pentium M 740 processzor, 512 MB memória és egy 60 GB-os winchester található. A kétéves garanciával és Windows XP Professional operációs rendszerrel kínált modellek nettó ára rendre 1640 és 1500 euró körül alakul, de a konfiguráció és így az ár is régiónként eltérő lehet.

Azóta történt

  • Sorozatgyártásban a többfunkciós tapipad

    A Synaptics szállítja kétfunkciós érintőpadját, mely világító ikonokkal segíti a használatot.

  • Könyv izompólóban

    Az MSI M645 típusú MegaBookja egy teljesen átlagos noteszgép lenne, ha nem egy GeForce Go 6600 GPU-t szereltek volna bele.

  • Klónokkal támad az Intel

    A chipgyártó a verseny kiegyensúlyozása érdekében a kisebb notebook-forgalmazókat támogatná.

  • Óriások földjén

    Számítógépünk TFT-je sosem lehet elég nagy, és egyesek szerint ugyanez igaz a hordozható változatokra is. Négy 17 colos kijelzővel szerelt notebookot teszteltünk.

Előzmények

Hirdetés