Működik az AMD Llano lapkája

Az elmúlt héten tartott egy nagyobb rendezvényt az AMD, melynek keretében bemutatták az új generációs Radeonok képességeit, valamint prezentáltak egy működő Llano APU-t, ami a mobil vonalon a Sabine platform alapját adja. A grafikus kártyákról sajnos ma még nem lehet pontos adatokat adni, ám a következő héten érkező Radeon HD 6850 és 6870 előzetes képeit már meg lehet mutatni a világnak. A referenciamodellek kinézetre nagyon hasonlóak, ám a tápellátás szempontjából különbség, hogy a kisebbik modell, kettő helyett megelégszik egy 6 tűs PCI Express konnektorral is.


AMD Radeon HD 6850 és 6870 [+]

A termékek hátlapján két DVI, egy HDMI 1.4a és két mini DisplayPort 1.2 található, ami rengeteg kijelző kezelését teszi lehetővé.

Mivel a Radeon HD 6800 sorozatról többet nem elárulhatunk el, így evezzünk egy olyan területre, amiről már lehet beszélni. Az AMD korábban már beszélt az OpenPhysics platformról, mely először a Mecha Rampage programban mutatja be képességeit. Az új generációs Radeonokhoz készült technológiai demonstráció a Vision 8 motort használja, és a Bullet Physics végzi a fizika számítását. A külsőre is szép városban az a legjobb, hogy teljesen kiélhetjük a romboló énünket, mivel a környezet darabokra szedhető. A program egyébként a DirectX 11-es API-t használja, így a legtöbb ma kapható kártyán elindul. A letölthető verzió még idén megjelenik.


Forrás: LegitReviews

A HD 6000-es Radeonok mellett a legnagyobb érdeklődésre a működő Llano APU tett szert, ami az erősebbik Fusion lesz az AMD termékkínálatában. A mobil termékekbe szánt Sabine platformról már számos információ látott napvilágot, de a legfontosabb adatot a vállalat még mindig titkolja. Az integrált grafikus processzor pontos paraméterei most sem derültek ki, de a tesztplatform az Aliens vs. Predator című DirectX 11-es játékot futtatta 1024x768-as felbontás mellett maximumra állított grafikai részletességgel.


Forrás: LegitReviews

Ez a feladat az olcsóbb, 70 dollár alatt megvásárolható diszkrét grafikus kártyákon már kifog, de a Llano meglepetésre állta a sarat. A bemutató alapján az IGP teljesítménye a HD 5570 szintjére lőhető be, vagyis a jelenlegi integrált megoldásokhoz viszonyítva közel tízszeres gyorsulás várható, amivel számos belépőszintű kártyát lehagy az új fejlesztés. Az információk szerint az asztali piacra szánt Lynx platform még ennél is erősebb lesz, mivel a fogyasztás oltárára nem kell feláldozni a teljesítményt.

A Llano bemutatása 2011 közepén esedékes, ám az év elején már befut egy olcsóbb Fusion platform is, ami a netbookokban és a nettopokban szeretne szerephez jutni.


A középső kis lapka a Llano (forrás: AnandTech) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés