Hirdetés

Multimédiára kihegyezett notebookok a Toshiba műhelyéből

A Toshiba négy új notebookkal támadja meg a piacot, melyek a Satellite sorozat ékkövei lesznek. Az L650 és L670 jelzésű megoldások a multimédiás teljesítményt helyezik előtérbe, míg a C650 és az L630 visszafogottabb képességeket kínál várhatóan alacsonyabb árcédula mellett.

Toshiba Satellite L650
Toshiba Satellite L650

A Satellite L650 és L670 rendre 15,6 és 17,3 hüvelykes LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőt alkalmaz, melyek natív felbontása 1366x768, illetve 1600x900 pixel. A gépek Intel és AMD processzorra is épülhetnek. Az előbbi esetben a Core i3 és i5, valamint a Pentium P6000 néven ismert modellek használhatóak, míg az utóbbi gyártó az Athlon Dual Core sorozatot kínálja. A rendszermemória maximum 8 GB kapacitású lehet, és a DDR3 szabványra épülhet. A notebookok igazi erejét az 1 GB-os fedélzeti tárral felvértezett Mobility Radeon HD 5850-es MXM modul adja, ami a jelenleg elérhető legjobb megoldás a multimédiás mobil gépek számára. Az adatok tárolását a 640 GB-os merevlemez teszi lehetővé, míg az archiválásra Blu-Ray-író építettek be a tervezők.

Toshiba Satellite L670
Toshiba Satellite L670

A Dolby Advanced Audio hangrendszerrel felszerelt termékek kommunikációs lehetőségeiért a Gigabit Ethernet, a Wi-Fi vezérlő és a Bluetooth modul felel, emellett a HDMI interfésszel rendelkező notebookok tartalmaznak kártyaolvasót és egy ToshibaFace arcfelismerő szolgáltatást támogató webkamerát is.

A Satellite C650 már nem olyan monstrum, mint a fentebb vázolt testvérei, de sokban hasonlít a L650-es modellre. Mindenesetre komoly változás, hogy a pokoli erőt kínáló Radeon HD 5850 helyett csak az Intel integrált HD Graphics vezérlője áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a komolyabb játékok futtatásáról le kell mondani. A választható processzorok listája is Intel Core i3-ra és Celeronra szűkült, míg a merevlemez mérete maximum 500 GB lehet. A Blu-Ray-írót váltó DVD-írón természetesen nem érdemes meglepődni, de a Bluetooth modul elhagyása talán sokaknak fájhat, ám ez egy USB-s megoldással pótolható.

Toshiba Satellite C650
Toshiba Satellite C650

A Satellite L630 a fentebb bemutatott készülékek közül a legkisebb mérettel rendelkezik, így előtérbe kerülhet a hordozhatóság. A termék 13,3 hüvelykes LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőt használ, melyek natív felbontása 1366x768 képpont. A processzor szerepét az Intel Core i3 és i5, illetve a Pentium P6000 sorozat egyik modellje töltheti be. A rendszermemória és az adattároló mérete nem változott a Satellite L szériához mérve, sőt a Blu-Ray-író is megmaradt, ami pozitív meglepetés, de minden bizonnyal ez az áron is meglátszik majd. A grafikus alrendszer azonban jelentősen módosult. A képernyőt alapesetben az Intel HD Graphics tölti meg pixelekkel, ám a GPU-t terhelő programok futtatása esetén az 512 MB memóriával ellátott Mobility Radeon HD 5145 átveszi az irányítást.

Toshiba Satellite L630
Toshiba Satellite L630

A Toshiba új Satellite notebookjai előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszert használnak, a hazai megjelenésük pedig az év második negyedévére tehető. A vállalat még nem számolt be az érkező masinák árazásáról, de a konfigurációk alapján széles piacot lefedő árcédulákra lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés