Nagy tudású D-Link és Thecus NAS-ok

A D-Link 2006-ban az elsők között lépett be a NAS-ok, azaz a hálózati adattárolók piacára aDNS-323 típusú készülékével. Azóta sajnos nem sok hasonló terméket mutattak be: az egymeghajtós DNS-313 rá egy évre, a négy tárolót fogadó DNS-343 pedig 2008-ban jelent meg. Idén aztán a CES-en újra jelentkeztek eggyel, a One-Bay Portable NAS-sal. A D-Link tehát elérkezettnek látta az időt egy új, a mai igényeknek megfelelő NAS létrehozására, így az új ShareCenter sorozat első tagjaként leplezte le a kétfiókos Pulse névre keresztelt tárolót, a DNS-320-at.

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320 [+]
D-Link ShareCenter Pulse DNS-320 [+]

Két 3,5”-es SATA meghajtó szerelhető bele, ami maximum 4 TB-os összkapacitást nyújthat. Ezek JBOD, RAID 0 vagy 1 módokba is kapcsolhatók, a számítógéphez pedig Gigabit Ethernet interfészen csatlakoztatható. Rendelkezik beépített FTP-vel, de használható iTunes és UPnP AV szerverként is. A biztonsági másolatok készítésében a Faresdome szoftver lesz a felhasználók segítségére, de az Apple Time Machine-je is támogatott. Emellett az Easy Search Utility az alapvető beállítások elvégzésében lesz hasznunkra. Elődjeihez képest az új modell természetesen gyorsabb processzort és több RAM-ot is kapott

A ShareCenter Pulse DNS-320 november 4-étől már hazánkban is elérhető, ajánlott bruttó fogyasztói ára pedig 32 900 forint.

A Thecus jóval aktívabb ebben a kategóriában, ezúttal egy négyfiókos NAS szervert mutatott be, N4200PRO néven. Ebben egy 1,8 GHz-es, kétmagos Intel Atom processzor dolgozik 1 GB DDR3 memória mellett. A vezérlését 2,8”-es OLED kijelzője segíti, a számítógéphez pedig Gigabit Etherneten keresztül csatlakoztatható, de két eSATA porttal is ellátták.

Thecus N4200PRO
Thecus N4200PRO

A tervezők gondoltak mindenre, így egy mini-UPS, azaz szünetmentes tápegység is biztosítja a zavartalan és megszakítás nélküli működését, akár áramszünet esetén is. A védelem másik felét a kettős DOM (Disk On Module) operációs rendszer megléte biztosítja. A négy 3,5”-es meghajtó RAID 0, 1, 5, 6, 10 és JBOD tömbbe is kapcsolható. A Thecus N4200PRO áráról még nem számolt be a gyártó.

Thecus N4200PRO
Thecus N4200PRO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés