Nagyon közelít az ARM-hoz az NVIDIA

Már zajlik a CUDA to Arm irányvonal tesztje, így a vállalat gyorsítói az ARM-os szerverekben is megfelelően fognak működni.

Az NVIDIA az idei év közepén jelentette be, hogy az IBM után az ARM processzorarchitektúrára is fókuszálnak majd a jövőben, és ennek az előszele volt a CUDA bővítése, méghozzá a beszédes nevű "CUDA to Arm" iránnyal. Az idei SC19 konferencián a cég elárulta, hogy együttműködnek az ARM ökoszisztémát előnybe helyező partnerekkel, többek között az Ampere, a Fujitsu és a Marvell néven ismert cégekkel, hogy a vállalat gyorsítóit megfelelő támogatás mellett tudjanak működni ARM-ra épülő host processzorok mellett. Mindez elsődlegesen azt jelenti, hogy a CUDA környezet lényegében ugyanolyan képességek mellett lesz elérhető ARM-on, mint más processzorarchitektúra mellett, és ennek a tesztelése már zajlik.

A lépés kulcsfontosságú az NVIDIA számára, hiszen látható, hogy a nagyobb megrendelők elkezdtek platformszinten gondolkodni, vagyis a host CPU-t figyelembe véve rendelik a gyorsítókat is. Emiatt fordulhatott elő az, hogy az Egyesült Államok exascale projektjeiből kimaradt az NVIDIA, holott korábban bérelt helyük volt. Az ARM-mal ugyanakkor képesek lesz platformszintű megoldásokat kínálni, amilyeneket ma a nagy megrendelők keresnek, és jó eséllyel az Ampere, a Fujitsu, illetve a Marvell sem zárkózna el a zöldek bizonyos igényei elől, többek között az NVLink implementálására vonatkozóan, ami ideális alapot teremt az NVIDIA gyorsítóknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés