Gyors szkennerek a Canontól

A Canon három új, nagy sebességű, A3-as formátumú szkennert jelentett be, amelyeket elsősorban olyan felhasználási területen alkalmazhatnak, ahol nagy mennyiségű papírral kell dolgozni. Ezek többsége pénzügyi, egészségügyi, kormányzati és ügyfélszolgálati környezetben található. A Canon a nagy teljesítmény mellett gondolt az energiatakarékos működésre is, mindhárom új modell megfelel a 2009 júniusában bevezetésre kerülő Energy Star szabványnak, elődeikhez képest 20%-kal kevesebbet fogyasztanak. A felhasznált anyagokat is környezettudatosan választották meg, ennek megfelelően RoHS minősítéssel is rendelkeznek.

Az imageFORMULA DR-6050C automatikus lapadagolója akár 300 A3-as oldallal is elboldogul, és kétoldalas papírkezelésre is alkalmas. A készülék  maximum 300 dpi felbontásig dolgozhat, az eszköz terhelhetősége pedig 12 000 oldal naponta. A dokumentumokat fekvő elrendezés, 200-300 dpi-s felbontás és A4-es méret mellett 65 oldal/perces sebességgel képes beolvasni. Az imageFORMULA DR-7550C már nagyobb, 500 lap tárolására képes adagolóval rendelkezik, emellett terhelhetősége is nőtt, 15 000 oldal szkennelését lehet rábízni egy nap. A feldolgozás sebessége is gyorsult, ugyanazon körülmények között 90 oldalnyi dokumentumot képes beolvasni. Az új termékcsalád nagyágyúja az imageFORMULA DR-9050C modell, amely már 112 oldal/perces sebességgel képes dolgozni. Adagolója az előző típushoz hasonlóan szintén 500 lap kapacitású, de napi terhelhetősége már eléri a 18 000 oldalt.

A kétféle interfésszel (USB 2.0 és SCSI-3) is felszerelt eszközök a Microsoft Windows operációs rendszereivel használhatók, Vista esetében a 64 bites változathoz is készült hozzájuk meghajtóprogram. A Canon szkennerei képesek automatikusan eldönteni, hogy milyen színmélységben és formátumban mentsék el a képeket, melyek akár három méter hosszúak vagy – a Folio Mode-nak köszönhetően – A1 méretűek is lehetnek. A három új, nagy sebességű szkenner június elsejétől lesz elérhető Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés