Hirdetés

Négycsatornás memóriavezérlő az Asus P4S13G lapján

Az Asus nem csak a P4S13G típusú alaplapját mutatta be a Rambus Fejlesztői Fórum elnevezésű tajvani rendezvényen, de néhány teljesítményadatot is közzé tett. Az olyan jól hangzó funkciók, mint a Dynamic Look Ahead Buffer, az Adaptive Page Management, vagy a z Advanced HyperStreaming mellett a 9 GB/s-os sávszélességet lehetővé tevő négycsatornás memóriavezérlő az R659 igazi nagy fegyvere.

Az eredményekből kitűnik, hogy az új chipset nem igazán irodai, sokkal inkább a teljesítményigényes (például 3D-s modellező stb.) alkalmazásokban villantja meg oroszlánkörmeit. De egy Quake III motorral ellátott játék alatt is 4-12 százalékkal gyorsabbnak bizonyult a referencia-alaplap, mint egy Intel i875P-chipsetes termék DDR400-as memóriákkal.

Az Asus körülbelül négy hét múlva kezdi meg a P4S13G típusú termékek kiszállítását. A SiS964-es déli híd számos olyan "feature"-t biztosít, mint az USB 2.0-ás portok, vagy a RAID-es Serial-ATA-vezérlő. Kérdés, hogy az impozáns teljesítmény mennyire lesz képes kompenzálni a PC1066 és a PC1200 RDRAM-ok magas árát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés