Hirdetés

Nem luxus a hordozható Blu-ray mozi

Az Egyesült Államokban mától akár 879 dollárért, azaz napi árfolyamon átszámítva körülbelül 145 000 forintért is hazavihető a Dell választékának legolcsóbb, HD-lemezek lejátszására is használható noteszgépe. A vállalat asztaligép-helyettesítő Inspiron 1525-ös modellje szerelhető fel opcióként egy Blu-ray-kompatibilis optikai egységgel – ez a gép így az első, nagyobb tömegek számára is elérhető, nextgen optikai egységgel ellátott notebook, hasonló megoldásokat ugyanis eddig zömében csak jóval drágább, prémiumkategóriás számítógépekbe szereltek.

Az ezzel a hagyománnyal elsőként szakító Dell Inspiron 1525 az asztaligép-helyettesítő kategória klasszikus tagjának számít 15,4 hüvelykes képátlójú, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású, fényes felületű TFT-jével és 2,7 kilogrammos tömegével. A Blu-ray olvasóval ellátott noteszgépben az Intel GMA X3100-as, lapkakészletbe integrált videovezérlője felelős a megjelenítési feladatokért, a HD-mozifilmek dekódolásánál azonban – biztos, ami biztos – besegít a Broadcom Media PC áramköre, mely egy mini-PCI kártyával illeszkedik a gépbe. A mozifilm képe és hangja HDMI csatlakozáson keresztül nagyobb kijelzőkre is továbbítható.

A Blu-ray olvasóval ellátott Inspiron 1525-ös más Dell noteszgépekhez hasonlóan az operációs rendszer betöltődése nélkül is képes lejátszani a különböző médiatartalmakat. Erre a célra egy külön bekapcsológombbal indítható a MediaDirect alkalmazás, mely immár a Blu-ray mozik megtekintésére is fel lett készítve.

A Dell noteszgépe a mai divatnak megfelelően több különböző dizájnnal és színben érhető el az észak-amerikai és európai piacokon egyaránt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés