Neonpunk gamer billentyűzet a Gigabyte-tól

Az Aorus szériába érkező újdonság Cherry MX kapcsolókat és gombonként állítható világítást is kapott.

A Gigabyte bemutatta legújabb, Aorus K1 névre hallgató billentyűzetét, amely a termékoldal leírása szerint neonpunk stílusban pompázik – mi azonban inkább csak egy fém fedlappal borított, floating kialakítású klaviatúrát látunk a képeken.


[+]

A gombkupakok alatt Cherry MX Red mechanikus kapcsolók dolgoznak, anti-ghosting és NKRO technológiákkal megtámogatva, számukat tekintve azonban csak a minimumot kapjuk, ami egy teljes kiosztású billentyűzettől elvárható. A multimédia- és világításvezérlők az F1-F12, illetve a navigációs gombok másodlagos funkciójaként kerültek az eszközre, de lehetőségünk van bármelyik kapcsolóra saját makrót is rögzíteni. Utóbbi – az RGB Fusion 2.0 világítás beállításaival együtt – a billentyűzet fedélzeti memóriájában kerül, így csak a konfiguráláshoz van szükség a szoftver futtatására, a későbbi használathoz nincs.

Az 1125 grammos Aorus K1 egy 2 méter hosszú USB kábelen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, amelyet a periféria alján található kábelvezető csatornák segítségével nem csak középen, de a felső él két oldalán is kivezethetünk.

 

Az újdonság árazásával és piaci starttal kapcsolatos információk egyelőre nem ismertek.

Előzmények

Hirdetés