A Nifty MiniDrive észrevétlenül növeli a MacBook Pro és Air tárterületét

A MacBook Pro és Air tulajdonosok hamar elérhetik a beépített adattároló korlátait, ekkor pedig az a legegyszerűbb, ha valamilyen kiegészítő megoldás után néznek. A külső merevlemezek és pendrive-ok kapacitása és vételára a legtöbb esetben nem lehet probléma, azonban a kényelmes használatot és a mobilitást valamelyest korlátozza, ha minden egyes alkalommal egy plusz eszköz USB portra illesztésével kell bíbelődni. Egy memóriakártya bevetése is logikus megoldásnak tűnik, azonban a MacBookokban lapuló olvasó a szűkös beltér miatt olyan típusú, hogy csak félig nyeli el a kártyát, amely szállítás közben szintén aggályos.


(forrás: Kickstarter) [+]

A Nifty MiniDrive pont az utóbbi problémára kíván megoldást nyújtani egy pofonegyszerű adapter formájában. Az ügyes kis szerkezet bendőjébe egy maximum 64 GB-os microSD szabványú memóriakártya helyezhető el, viszont az adapter egy szabványos SD memóriakártyához képest nagyjából csak fele olyan magas, vagyis egy MacBook Pro vagy Air masinába taszítva pont a készülékház síkjába olvad.


(forrás: Kickstarter) [+]

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a golyóstoll mechanikájára emlékeztető rugós kiadó hiányában mégis hogyan lehet kibányászni az adaptert a gépből? A Nifty tervezője ennek megoldását sem bonyolította túl: a közepén található csatornába egyszerűen betolunk egy kihajlított gémkapcsot, amely így kampóként funkcionálva lehetővé teszi a könnyű eltávolítást. A különböző színekben is elérhető MiniDrive alumínium előlapot kapott, hogy stílusosan passzoljon a prémiumkategóriás notebookokhoz.


(forrás: Kickstarter) [+]

A Nifty MiniDrive egyetlen problémája, hogy egyelőre csak koncepció, amely prototípusa ugyan tökéletesen működik, de kezdőtőke hiányában sorozatgyártása még várat magára. Az ígéretes ötlet az oly sok projektet már sikerrel beindító Kickstarter keretein belül keres támogatókat, a számítások szerint legalább 11 000 dollárra lenne szükség a gyártás elkezdéséhez. A jelek szerint azonban ezzel nem lesz probléma, hiszen máris körülbelül egy nagyságrenddel nagyobb összeg, egészen pontosan 117 000 dollár gyűlt össze, vagyis az ügyes kis szerkezet beindította az almás közösség fantáziáját, így érkezése szinte biztossá vált.

Előzmények

Hirdetés