Még csak az életciklusa felénél tart a Nintendo Switch

Ezt a cég vezetője erősítette meg a legutóbbi negyedéves beszámoló alkalmával.

Az utóbbi időben nincs olyan év, amikor ne kerülne elő pár pletyka az újgenerációs Nintendo konzolról, gondolva itt az állítólagos 4K-s, erősebb hardverrel szerelt Switch rendszerre. Ezt a japán vállalat időről-időre cáfolja is, amikor a híresztelés pont rossz időben üti fel a fejét.

Biztosan nyilván senki sem tud, de Shuntaro Furukawa, a vállalat elnöke – a legutóbbi negyedéves beszámoló alkalmával – egészen egyértelmű kijelentést tett a Switch életciklusára, amelynek az említett rendszer éppen a felénél jár. Sőt, a cég vezetője szerint a Switch alkalmas arra, hogy ne jusson a korábbi Nintendo konzolok sorsára, ezeknél ugyanis a lendület az életciklusuk hatodik évében tört meg.

A japán gyártó inkább növekedést vár az aktuális konzolcsaládtól, és tekintve azt, hogy még mindig nagyon jó eladásokat produkál, elképzelhető, hogy ez így is lesz.

Ha a megosztott információkból indulunk ki, akkor a Switch termékcsalád nagyjából 2027-ben éri majd el az életciklusa végét. Ebből kalkulálva a következő generációs rendszer érkezése valamikor 2026-ban várható. Persze nagy kérdés, hogy a tervek változnak-e, ha a Switch eladásai hirtelen visszaesnek, amire jelenleg túl nagy esély nincs, de másfél-két éves távon már esetlegesen bekövetkezhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés