Hirdetés

Noctua processzorhűtő kompakt Ryzen platformra

Egy már piacon lévő, mindössze 37 mm magas modell fekete variánsa érkezett meg, ezúttal Socket AM4 foglalathoz.

Egy újabb taggal bővült a Noctua teljesen feketében pompázó chromax processzorhűtő szériája, név szerint az alacsony profilú NH-L9a-AM4 chromax.blackkel, melyet a gyártó Ryzen-alapú HTPC-kbe és SFF (Small Form Factor) formátumú gépházak bendőjébe szán.


[+]

A 23 mm magas, réz kontaktfelülettel és hővezető csövekkel ellátott, alumínium lamellás bordázaton egy 92 mm-es, SSO2 csapágyazású NF-A9x14 PWM ventilátor teljesít szolgálatot, így az egész hűtés megáll 37 mm-es magasságnál (és 465 grammos tömegnél), s mivel még nagyon "túllógása" sincs a tokozás felett, 100 százalékos RAM-kompatibilitási mutatóról beszélhetünk vele kapcsolatban. A légkavaró percenkénti fordulatszáma 600 és 2500 között szabályozható, miközben maximális légszállítása, illetve zajterhelése 57,5 m³/h és 23,6 dB(A). A felfogatás a már ismert SecuFirm2-es megoldással történik, és a csomaghoz egy NA-RC7-es L.N.A. (Low-Noise) adaptert, valamint egy adag jóféle, NT-H1-es pasztát is kapunk a fémből készült matrica mellé.


[+]

Az 50 eurós árcédulát viselő és tetőtől talpig éjszínű gúnyába burkolózó jövevény egyébként megegyezik a sima NH-L9a-AM4-gyel, szóval nem a spanyolviasz esete áll fenn; az osztrák cég csak a "divatvilágra" fogékonyaknak akart kedvezni. A garancia időtartama a megszokott 6 év.

Előzmények

Hirdetés