Hirdetés

Notebookkal a rákbetegek megsegítéséért

Az AMD és a HP a múlt hét végén közös kezdeményezést jelentett be a Lance Armstrong Foundation támogatására. A rákból korábban felgyógyult, hatszoros Tour de France-győztes kerékpáros alapítványa rákbetegek, illetve a kórt túlélők megsegítését tűzte ki céljául. A most bemutatott, AMD Turion 64 processzorra épülő HP Special Edition L2000 jelzésű noteszgép minden eladott darabja után 50 dollár kerül az alapítvány kasszájába. A notebook fedlapján a szervezet mottójául választott LiveStrong felirat olvasható, belül pedig a versenyző autogrammja is megtalálható.

A jól felszerelt L2000 az AMD 64 bites mobil processzorára és az ATI integrált grafikus magot tartalmazó Radeon Xpress 200M alaplapi chipsetjére épül. Szélesvásznú, 14 hüvelykes kijelzője BrightView technológiával készül. Elérhető lesz LightScribe feliratozást biztosító, kétrétegű DVD-ket is írni képes optikai meghajtóval is, illetve legfeljebb 80 GB-os merevlemezzel.

A gép Firewire és USB 2.0 portokkal, hat az egyben kártyaolvasóval és 802.11b/g szabvány szerinti WLAN-interfésszel szolgál. Integrált hangszóróit az Altec Lansing készíti, emellett egy sárga fülhallgató és egy ugyancsak sárga LiveStrong karkötő jár a notesz mellé. Az L2000 vastagsága 3 cm, tömege körülbelül 2,5 kilogramm.

A HP amerikai online üzlete június végén kezdi meg a modell árusítását, a kiskereskedelembe pedig július közepén juthat – kezdőára 1000 dollár körül várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés