Hirdetés

NVIDIA: elveszett egy szabadalom a Samsung és a Qualcomm elleni perben

Nagyjából két hónapja született meg az első értékelhető álláspont az NVIDIA, Samsung és Qualcomm ellen indított jogi csatározásában. Mint ismeret, az NVIDIA nemrég megcibálta az oroszlán bajszát, amire a Samsung egy kíméletlen viszontkeresettel válaszolt, amit egy frissebb panasz is követett, hiszen a dél-koreai óriáscég kérvényezte a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (ITC) az egyes NVIDIA termékek forgalmazásának betiltását az Egyesült Államokban. Fontos megjegyezni, hogy az NVIDIA eredetileg hét szabadalom megszegéséért jelentette fel a Samsung és a Qualcomm vállalatokat, de a nyár folyamán a cég négy szabadalom megvizsgáltatásáról önként lemondott.

A korábbi ítélet alapján a Samsung és a Qualcomm a megmaradt három szabadalomból egyet megsértett, míg kettőt nem. Ugyanakkor az az egy szabadalom Thomas Pender bíró szerint nem tekinthető új találmánynak a korábban bejegyzett szabadalmakhoz képest. Az új vizsgálatok során az NVIDIA be akarta bizonyítani, hogy a szabadalma érvényes, így a Samsung és a Qualcomm lényegében elmarasztalható lett volna, ám a legújabb ítélet szerint az eredeti döntés helytálló, vagyis a Samsung és a Qualcomm által megsértett szabadalom nem az NVIDIA tulajdona, mivel azt más már korábban bejegyezte.

A fenti, legfrissebb döntés értelmében a Samsung és a Qualcomm termékeinek Egyesült Államokból való kitiltását nem kérvényezheti az NVIDIA.

A Samsung és a Qualcomm természetesen üdvözölte a döntést, míg az NVIDIA annyit mondott, hogy meg vannak győződve arról, hogy a szóban forgó szabadalmuk érvényes, ezért fellebbeznek az ITC döntése ellen. Az NVIDIA számára a fenti ítélet ugyanakkor komoly hátrányt jelent, mivel a Samsung korábban nekiment a cég partnereinek, mint a Velocity Micro, ECS,  EVGA és Zotac, és a fenti döntéstől függetlenül ezeket a pereket a vállalat lefolytatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés