Tajvanra költözteti hongkongi logisztikai központját az NVIDIA

A vállalat az Egyesült Államok frissebb szankciói miatt kénytelen ezt meglépni.

A Focus Taiwan információi szerint az NVIDIA Tajvanra költözteti át a Kínát kiszolgáló hongkongi logisztikai központját, amit Wang Mei-hua, a tajvani gazdasági miniszter is megerősített. Ezt a lépést még az Egyesült Államok kényszerítette ki a cégtől, ugyanis ősszel olyan szankciós csomagot jelentettek be, amely elvágja Kínát a legátfogóbb AI gyorsítóktól, és ahhoz, hogy ezt a keleti nagyhatalom ne tudja megkerülni az egyes hardverek fejlesztését, illetve a kapcsolódó logisztikai feladatokat is el kell vinni Kínából.

Az NVIDIA számára ez azért gond, mert hongkongi logisztikai központ felel egy igen nagy régió lefedéséért, ahol az A100-as és H100-as gyorsítókkal kapcsolatos technológiák fejlesztésével, az említett megoldásokra leadott rendelések feldolgozásával, illetve a szóban forgó termékek garanciális javításával is foglalkoznak.

Az Egyesült Államok adott némi haladékot a zöldeknek a friss szankciós csomag egyes részei kapcsán, így az NVIDIA üzlete továbbra is működhet, de nyilván találniuk kellett egy másik helyet a régiós logisztikai központjuknak, és ez végül Tajvanon lesz.

Arról még nincs adat, hogy a költözés mikor történik meg hivatalosan, de figyelembe véve a központ méretét, valószínűleg több hónapos folyamatról beszélhetünk, elvégre az ügyfelek igényeinek ellátásában nem lehet zavar.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés