Hirdetés

Az NVIDIA szerint véletlenül maradt ki a bányászlimit a fejlesztői driverből

A vállalat már eltávolította a meghajtót a weboldaláról, de ennek már nincs jelentősége.

A tegnapi napon számoltunk be arról, hogy váratlan helyről érkezett segítség a GeForce RTX 3060 bányászvédelme ellen. Konkrétan az NVIDIA adott ki egy olyan fejlesztői meghajtót, amelyből hiányzik a limitet biztosító rendszer, így a vállalat saját maga áldozatává vált.

A The Verge friss információval szolgált a helyzettel kapcsolatban, ugyanis az NVIDIA szóvivője elmondta számukra, hogy véletlenül maradt ki a bányászlimit a fejlesztői driverből. A hiba felismerése után a szóban forgó meghajtót eltávolították a weboldalukról, amit mi is meg tudunk erősíteni. A gond csak annyi, hogy ennek már semmi jelentősége nincs, az eszközillesztő már számos helyről letölthető, tehát továbbra is használhatják majd a kriptovalutát bányászó felhasználók.

Sokan egyébként felvetették, hogy nem is olyan komplex az NVIDIA védelme, mint amilyennek beállították. Első ránézésre valóban ez jön le, de igazából a helyzet most eléggé speciális. Az NVIDIA ténylegesen több szinten védi a rendszert a bányászat ellen. Például ennek egy része egy kulcs, amit csak a vállalat tud, aminek az a lényege, hogy ha valaki fel is töri a rendszert, akkor sem ismeri az aláírókulcsot, amivel alkalmazni tudja a módosításokat. A kiadott fejlesztői meghajtó abból a szempontból speciális, hogy az NVIDIA pont ismeri a kulcsot, így természetesen ki tudtak adni egy olyan csomagot, amit a hardver megenged telepíteni, és működik is a változásokkal, vagyis a kikapcsolt bányászlimittel.

Az NVIDIA védelme tehát valóban többlépcsős, egyszerűen csak az a helyzet, hogy nem számított arra a cég, hogy a saját alkalmazottai fogják lábon lőni a beépített rendszert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés