Hirdetés

Nyáron érkezik a Core i7-950

A múlt héten számoltunk be az Intel legújabb csúcsragadozójáról, de máris bejelenthetünk egy új, Nehalem architektúrára épülő processzort, mely vélhetőleg a Core i7-965 EE helyére kerül majd, lévén az Intel politikájának köszönhetően két EE jelzésű csúcsmodell nem lehet a piacon. Az Core i7-950 562 dolláros ajánlott fogyasztói áron fog elstartolni, ami azt jelenti, hogy a Core i7-940 ára csökkenni fog, és a beszámolók alapján a készletek kiürülésével meg is szűnik majd a forgalmazása.

Az új modell órajelét 3,06 GHz-re állították, a rendszerbusz sebessége viszont 133 MHz marad. A változások gyakorlatilag ki is merültek ebben, az adatok gyors eléréséért tehát továbbra is a 256 kB-os L2 és a 8 MB-os megosztott L3 gyorsítótár felel, továbbá a 130 W-os TDP fogyasztási mutató sem mérséklődik.

Az Intel bejelentése szerint az idei év második felétől már csak D0-s steppinggel rendelkező Core i7 processzorok keresnek gazdát, a változtatásokat minden bizonnyal a magasabb órajelek elérése tette szükségessé. Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelenleg kapható C0-s verziókhoz képest módosították a CPUID-t, ezért a D0-s Core i7 processzorok támogatásához az alaplapi BIOS frissítésére is szükség lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés