Nyáron érkezik a Magic Leap AR headsetje

Nem ülnek a babérjaikon az amerikai vállalatnál, a tavaly beharangozott, kiterjesztett valósághoz szánt szemüveg hamarosan elérhető lesz.

Sokáig úgy tűnt, a 2010-es évek vége felé közeledve mindenki a virtuális valóság által gerjesztett lázban fog égni, azonban az elmúlt időszakban a kiterjesztett valóság, vagyis az AR körül forog a világ. A Microsoft a méregdrága HoloLens szemüveggel képviselteti magát a híroldalakon, míg az Apple a mobil operációs rendszerét készíti fel az új dimenziókba való belépésre. Mindezt bizonyára a Magic Leap is észrevette, így nem tétlenkedhetnek, a tavalyi év végén bemutatott AR headset fejlesztőknek szánt verziójának kiszállítását – a tervek szerint – már a nyár folyamán megkezdik.


[+]

A Magic Leap One Creator Edition névre hallgató headset érkezését egy élő közvetítés keretein belül jelentették be, ahol demonstráltak néhány funkciót is. Itt látható volt, hogy az eszköz képes felismerni a kézmozdulatokat, ezzel lehetővé téve az interakciót, ami például az oktatásban és az egészségügyben lesz hasznos, hiszen jóval hatékonyabb átélni a tanulnivalót, mint egy kétdimenziós tananyag előtt görnyedni.

A közvetítésből az is kiderült, hogy a rendszer lelke egy NVIDIA Tegra X2 SoC lesz, ami a külső, övre csatolható eszközben található. A szállítás megkezdésének pontos dátumáról még nincs adat, ahogy a várható árazásra sem derült fény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés