Nyomtatóinváziót tart a Canon

Valóságos termékinváziót tart a Canon, hiszen nem kevesebb, mint tíz új berendezést jelentettek be, melyek mindegyike szeptembertől lesz kapható az európai országokban. Sajnos az árakról még nem számolt be a gyártó, de a készülékeket részletesen bemutatták.

A PIXMA termékek sorát az MP495 és az MP280 modellek kezdik, melyek egyszerűen használható multifunkciós nyomtatók kedvező ár/érték aránnyal. Az otthoni igényekre szabott megoldások tartalmazzák a Canon új Full HD videonyomtatási funkcióját, valamint az Easy-PhotoPrint EX szoftvernek köszönhetően képesek közvetlenül elérni és kinyomtatni a népszerű Flickr fotómegosztón található képeket. Az előbbi szolgáltatás kifejezetten érdekes, hiszen papírra videót nem szokás nyomtatni. Gyakorlatilag itt arról lenne szó, hogy a berendezés a mellékelt programnak hála kikockázza az adott állományt, majd az eredményt kinyomtatja. A PIXMA MP495 extrája az integrált Wi-Fi csatlakozási lehetőség, ami az egyre népszerűbb vezeték nélküli hálózatok esetében jó szolgálatot tehet.

Canon MP495 és MP280
Canon PIXMA MP495 és MP280

A PIXMA MP280 alapértelmezett üzemmódban egy fotólabor minőségű, 10x15 cm-es méretű, szegély nélküli fotót körülbelül 43 másodperc alatt nyomtat ki. Az ISO ESAT előírásoknak megfelelő nyomtatási sebessége monokróm dokumentumok esetén körülbelül 8,4, míg a színeseknél 4,8 ipm. Az utóbbi mérőszám a percenként kinyomtatott képek számát jelenti, és az ISO/IEC 24734-es méréseken alapuló átlagértéknek számít. Az említett teszt meglehetősen bonyolult, így a megszokott oldal/perces paraméterekre nagyon nehéz az átszámítás, így ennél bővebb információval nem tudnunk szolgálni. A PIXMA MP495 sebessége szintén figyelemre méltó, mivel egy fotólabor minőségű, 10x15 cm méretű, szegély nélküli fotót körülbelül 41 másodperc alatt nyomtatható ki, ISO ESAT nyomtatási sebessége pedig 8,8 ipm fekete-fehér és 5 ipm színes nyomtatás esetén. Az elérhető maximális, 4800 dpi nyomtatási felbontás részletekben gazdag képet eredményez, míg az Auto-Photo Fix II technológia kijavítja az olyan általános képhibákat, mint az alulexponáltság.

A szkennelési képességek tekintetében mindkét modell rendelkezik automatikus beolvasási móddal is, a gyorsindítási szolgáltatással pedig szinte azonnal elindítható a nyomtatás. A PDF-fájlba történő beolvasás során a papíralapú dokumentumok könnyedén szabványos, elektronikus dokumentumokká konvertálhatók.

Az öregedő PIXMA MP560 és MP550 készülékeket felváltó MG5250 és PIXMA MG5150 modellek jelentősen magasabb teljesítményt kínálnak, sőt az előbbi versenyző Wi-Fi hálózatokhoz is csatlakoztatható. Az újdonságok 6 cm-es, egyszerűen használható felhasználói felületet nyújtó, TFT kijelzővel rendelkeznek. A beépített gyorskezelési funkció segítségével az egyes szolgáltatások és a gyakran használt parancsok gyorsan, és egyszerűen elérhetők. A Full HD videonyomtatás mellett a felhasználók a Canon dSLR vagy más Canon digitális fényképezőgéppel készült videó egy-egy képkockájának kiválasztásával tetszőleges képsorozatokat nyomtathatnak. A szoftver tökéletesen részletes képet készít akár 1080p bemeneti felbontású képkockákból is, valamint képjavító technológia segítségével csökkenti a képzajt, így biztosítja az optimális minőséget. Természetesen az Easy-PhotoPrint EX és az Easy-WebPrint EX szoftver is jár a berendezésekhez.

Canon MG5250 és MG5150
Canon PIXMA MG5250 és MG5150

Az új versenyzők a Canon FINE nyomtatófej-technológiára építenek, ami 1 pikoliteres tintacseppeket használ, így akár a 9600 dpi-s felbontás is lehetséges. Sőt eredeti Canon tinták alkalmazásával elérhető CREATIVE PARK PREMIUM szolgáltatás is, ami még tovább javít a képminőségen. A gyártó Auto Photo Fix II funkciója kijavítja a leggyakoribb képhibákat a nyomtatás és a beolvasás során, mivel a szoftver automatikusan korrigálja és feljavítja az alulexponált képeket, a többzónás expozíciókorrekcióval pedig biztosítja, hogy a kép minden része megfelelően exponált legyen. Mindkét modellben megtalálható az automatikus dokumentumjavítási funkció, mely optimalizálja a beolvasott dokumentumok minőségét és javítja az olvashatóságukat. A kétirányú lapadagolás mellett az eszközök képesek az automatikus kétoldalas nyomtatásra, sőt a PIXMA MG5250 közvetlenül nyomtat a megfelelő DVD, CD és Blu-ray lemezekre is.

A PIXMA MG5150 körülbelül 39 másodperc alatt nyomtat ki egy 10 x 15 cm méretű, szegély nélküli színes fotót, ISO ESAT sebessége pedig körülbelül 9,7 és 6,1 ipm monokróm, illetve színes üzemmódban. A PIXMA MG5250 modellnek körülbelül 20 másodperc szükséges egy ugyanilyen fotó kinyomtatásához, míg ISO ESAT sebessége rendre 11 és 9,3 ipm-re változik.

A PIXMA iP4850-es fénykép- és dokumentumnyomtató, az iP4700 modellt váltja. Az újdonság természetesen rendelkezik Full HD videonyomtatási funkcióval is, és a fentebb megismert Canon FINE nyomtatófej-technológiát, valamint a CREATIV PARK PREMIUM szolgáltatást is támogatja. A tintafelhasználás optimalizálása érdekében a PIXMA iP4850 5 különböző színű tintája külön-külön cserélhető. A nyomtató az ISO ESAT szerint a fekete-fehér nyomatoknál körülbelül 11 ipm, a színeseknél pedig 9,3 ipm-es nyomtatási sebességre képes, valamint 20 másodperc alatt készít el egy 10x15 cm-es, szegély nélküli fényképet.

Canon PIXMA iP4850
Canon PIXMA iP4850

A PIXMA iP4850 a szoftveres támogatás szintjén sem szégyenkezik, hiszen a vállalat mellékeli az Easy-WebPrint EX és az Easy-PhotoPrint EX programot is, továbbá hasznos funkció lehet a kéttálcás papíradagolás, a kétoldalas nyomtatás lehetősége, valamint a nyomtatható DVD, CD és Blu-Ray lemezek kezelése is.

A PIXMA MG8150 és MG6150 jelzésű készülékek szintén a Canon FINE nyomtatófej-technológiára épülnek, és a 6 darab, egyedi tintapatronnak – köztük az új szürke színű festéknek – köszönhetően professzionális minőségű szürkeárnyalatos és színes fotók nyomtatására alkalmasak. A készülékek ISO ESAT sebessége körülbelül 12,5 és 9,3 ipm monokróm, illetve színes üzemmódban, továbbá 20 másodperc alatt nyomtatnak ki egy 10 x 15 cm méretű, szegély nélküli színes fotót. A PIXMA MG8150 alkalmas 35 mm-es diák beolvasására és újranyomtatására is. Ezenkívül mindkét modell fejlett papírkezelővel, kétirányú lapadagolóval és automatikus kétoldalas nyomtatási funkcióval rendelkezik, valamint képesek közvetlenül a kompatibilis DVD, CD és Blu-ray lemezekre nyomtatni.

Canon PIXMA MG8150 és MG6150
Canon PIXMA MG8150 és MG6150

A Canon új érintésérzékelő rendszere számos újítást tartalmaz. A bekapcsolást követően a felhasználói felület világítani kezd, mely gyenge fényviszonyok esetén segíti a navigálást, megmutatja a rendelkezésre álló funkciókat és műveleteket, a megvilágított érintésérzékeny panelen pedig könnyen nyomon követhető a készülék működése. Az új modellek gyorskezelési funkciót is kínálnak, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a menü beállításával és a funkciógombok használatával a gyakran használt szolgáltatásokat és a legfontosabb funkciókat közvetlenül a kezdőképernyőről érjék el. Nem meglepő, hogy a PIXMA MG8150 és a MG6150 is rendelkezik a Full HD videónyomtatási funkcióval, továbbá támogatják a CREATIVE PARK PREMIUM szolgáltatást is. A szoftveres melléklet a jól megszokott Easy-PhotoPrint EX és Easy-WebPrint EX programokból áll.

A berendezések alapállapotban Ethernet és Wi-Fi hálózatokhoz is kapcsolhatók, ennek köszönhetően ideálisan megoszthatók, és a lakásban bárhol használhatók. Az IrSimple, a PictBridge és az opcionális Bluetooth technológiák révén a kompatibilis digitális fényképezőgépek, fényképezőgépes telefonok és videokamerák is egyszerűen összeköthetők a nyomtatókkal. Az automatikus dokumentumjavító funkció optimalizálja a beolvasott dokumentumok minőségét és javítja az olvashatóságot. Az intuitíven kezelhető Auto Photo Fix II szolgáltatással a felhasználók egyes képrészletek expozíciós szintjének automatikus javításával, és a vörösszem-effektus eltávolításával egyszerűen tökéletesíthetik fotóikat.

A PIXMA megoldásoktól eltérően a SELPHY CP800 modellt főleg a fotósok szívét fogja meghódítani, hiszen kiváló minőségben teszi lehetővé az otthoni fotónyomtatást. Az új termék a SELPHY CP780 utódjának tekinthető, és a fekete mellett fehér színben is kapható lesz. A készüléket az egyszerűség jellemzi, így a nagyméretű gombok mellett a felhasználói felület, valamint a dönthető, 2,5 hüvelykes színes LCD kijelző segíti a nyomtatást. A fényképek gyorsan és egyszerűen kiválaszthatók, és körülbelül 47 másodperc alatt elkészíthetők. A tartalom számos különböző kompatibilis memóriakártyáról, vagy bármilyen PictBridge-kompatibilis eszközről – például fényképezőgépről vagy videokameráról – közvetlenül kinyomtathatók, sőt a CP800-as modellnek már az USB-s pendrive vagy mobiltelefon sem akadály.

Canon SELPHY CP800
Canon SELPHY CP800

A festékszublimációs technológiával felszerelt berendezés automatikus képoptimalizálási funkcióval rendelkezik, mely elemzi a képeken az arcokat, a kontrasztot és a fényerő szintjét, majd végrehajtja a megfelelő korrekciót. Igény esetén kiválasztható a bőrkisimító effektus, ami kiegyenlíti a bőrhibákat, hogy előnyösebbé tegye a portrékat, a kézi fényerőállítás segítségével pedig a felhasználók elvégezhetik a fényképek finomhangolását. A termékhez a SELPHY Photo Print szoftver jár, ami számos dekorációt kínál a kinyomtatandó fényképekhez, sőt a program hangirányítással is vezérelhető. A CP800 az opcionális akkumulátorcsomaggal hordozható nyomtatóvá alakítható, így az is nyomtathat, aki épp úton van. A nyomtató – szükség esetén – biztonsági kábellel könnyen lezárható. További extra a CANON iMAGE GATEWAY szolgáltatás, ami a vállalat tartalommegosztó weboldala. A felhasználók egy 2 GB-os kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik fényképeiket.

A nyomtatóktól elvonatkoztatva a CanoScan családba a CanoScan LiDE 210 és 110 modellek érkeznek, melyek a kiöregedett 200-as és 100-as típusokat váltják. Az új szkennerek nagyobb sebességgel, és jobb minőségben olvassák be a fotókat és a dokumentumokat. A LiDE 110 esetében egy A4 méretű oldal 300 dpi-s felbontású beolvasása csupán 16 másodpercig tart, a CanoScan LiDE 210 modell pedig 10 másodperc alatt végzi el ezt a feladatot.

Canon CanoScan LiDE 210 és 110
Canon CanoScan LiDE 210 és 110

A Canon az új szkennerekbe beépítette az Auto Photo Fix II és az automatikus dokumentumjavítás funkciókat, melyekkel a felhasználók beállíthatják a végleges képek megjelenését és minőségét, sőt az új Auto Scan funkció egyetlen gombnyomással, azonnali beolvasást tesz lehetővé, így az automatikus beolvasási mód használatával az eszközök azonnal felismerik az eredeti dokumentum típusát, ezért a megfelelő beállításokkal olvassák be, és mentik el azt. Mindkét modell 48 bites színmélységgel képes szkennelni a dokumentumokat: a CanoScan LiDE 110 akár 2400 x 4800 dpi-s, a CanoScan LiDE 210 pedig akár 4800 x 4800 dpi-s felbontásban. A berendezéseken található 4, egyedileg beállítható „EZ” funkciógomb, melyek segítségével az általános feladatok – például a beolvasás, a másolás, az e-mail küldés és a PDF-fájlok létrehozása – egyetlen gombnyomással megoldhatók. A nagyobbik modell extraként tartalmaz még egy ilyen billentyűt, amivel a felhasználók számítógép használata nélkül többoldalas PDF-fájlokat hozhatnak létre közvetlenül a szkenneren.

Mindkét lapolvasó USB-kábelen kapja az áramellátást, így hely- és energiatakarékosnak nevezhetők. A CanoScan LiDE 210-hez tartozik még egy elegáns állvány is, mely a függőleges helyzetű beolvasást is lehetővé teszi. A szoftveres körítés része az MP Navigator EX nevű program, ami az optikai karakterfelismerésre használható, illetve segít az A4-es méretnél nagyobb, beolvasott anyagok összefűzésében. Emellett a Solution Menu EX használatával gyorsan elérhetők a legszükségesebb funkciók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés