OCZ Vertex 460A SSD-k új flash lapkákkal és kedvezőbb garanciával

A (most már Toshiba részét képező) OCZ-nél nem akarták elkövetni azt a hibát, amit sok más gyártó, miszerint azonos név és típusszám alatt a felhasználók tudta nélkül variálnak az SSD-tárak szerves részét képező NAND chipekkel. Éppen ezért az általunk is tesztelt OCZ Vertex 460 finomított változata Vertex 460A jelzéssel kerül a piacra hamarosan, pedig a változtatás sokkal kevésbé számottevő, mint amit más gyártók elkövettek már korábban. Most csupán arról van szó, hogy az A-jelű Vertex 460 estében az eddig használt 19 nm-es Toshiba MLC NAND flash lapkákat egy újabb generáció, de szintén 19 nm-es Toshiba MLC NAND típusú lapka váltotta, ami 17%-kal kisebb, mint elődje, így előállítása gazdaságosabb.

Megmaradtak a 120, 240 és 480 GB-os változatok, de más technikai paramétereket is figyelembe véve a 2,5"-es, 6 Gbps-os SATA csatolófelületű tároló tudása változatlan, beleértve az OCZ Barefoot 3 M10 vezérlőt, a 545/525 MB/s lineáris olvasási és írási sebességet, illetve a véletlenszerű 4 kB-os blokkokon mért 95 000/90 000 IOPS tempót, valamint a 256 bites AES titkosítást és BCH ECC hibajavítást. A termékhez továbbra is jár a 3,5"-es átalakító és az Arconis True Image klónozó szoftver.


[+]

Ami fontos kérdés, az a tárolók ára, hiszen a gazdaságosabb előállítás az egyik alappillére az árcsökkentésnek. A tervek szerint erre viszont nem számíthatunk, a Vertex 460A típusok a jelenleg piacon lévő Vertex 460 SSD-k árcéduláit viselik, cserébe megkapják a gyártó ShieldPlus garanciáját, amit az OCZ ARC 100 és AMD Radeon SSD-k is használhattak már. Ennek lényege, hogy a 3 éves garanciális időtartam alatt probléma esetén nincs más dolga az aktuális tulajdonosnak, mint megadni a hibás tároló sorozatszámát (tehát számla, nyugta, garancialevél nem szükséges) és a gyártó intézi a háztól-házig cserét, mindenféle plusz költség nélkül, a lehető leggyorsabban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés