Hirdetés

A DDR4 és a DDR5 egy tető alá költözött az Onda alaplapján

A két nemzedéket áthidaló, LGA1700-as foglalatú megoldás Core i7-ig eszi a processzorokat, és csak a legszükségesebb dolgokra koncentrál.

Már megszokhattuk, hogy a kínai alaplapgyártók belpiacra szánt termékei között időről időre egészen érdekes hibrid modellek látnak napvilágot, amelyek több generáció szolgáltatásait hozzák egy kalap alá. Ilyen például a momomo_us által kiszúrt, microATX-es Onda H610M+, ami az Intel H610-es vezérlőhidat egy x16-os PCI Express 5.0 és egy x1-es PCI Express 3.0 sínnel egészíti ki.


[+]

A dolog pikantériája azonban nem az 5.0-s PCI Express csatoló jelenlétében van, hanem a fedélzeten megülő két DIMM slotban, ugyanis míg az egyikben DDR4-es, addig a másikban DDR5-ös modulokat hajthatunk. Az előbbiek 3200, az utóbbiak 4800 MHz-es effektív órajelig támogatottak (32 GB-os méretig), és mint eddig minden hasonszőrű megoldásnál, egyszerre csak az egyiket használhatjuk, noha így csupán egycsatornás üzemmód szerepel a menün, aminek megvan a maga hátulütője.


[+]

A csupasz, 8 fázisos VRM-mel szerelt, 220 x 180 mm-es újoncon három SATA port és egy PCI Express, illetve SATA interfésszel egyaránt kompatibilis M.2 aljzat található, s bár a hálózati kapcsolódás gigabites Ethernet segítségével valósul meg, a rendelkezésre álló M.2 Key E csatolónak hála az utólagosan beépített Wi-Fi/Bluetooth egységek is zöld lámpát kaptak. A PECVD technológiával kezelt deszka ellenáll a nedvességnek, pornak, valamint korróziónak, továbbá nyolctűs EPS csatlakozót kapott, és két tüskesor van rajta ventilátorok számára.


[+]

A hátlapon egy PS/2 kombóport, egy HDMI és egy 15 tűs D-Sub kimenet, két USB 3.0, plusz két USB 2.0 kapu állomásozik az RJ-45 konnektoron, meg persze a három darab 3,5 mm-es jacken kívül. Vételárat egyelőre nem tudunk közölni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onda

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés