Hirdetés

P4 + SDRAM - új virágkor?

A kérdés persze kicsit visszás, hiszen a legfőbb okot az emelkedő DDR SDRAM árak, valamint az elterjedtebb SDR SDRAM-mal való kompatibilitás adták, ugyanakkor mára az árkülönbség a két memóriatípus között nagyjából nullára redukálódott, az SDR SDRAM erőteljesebb áremelkedésének köszönhetően.

Ettől függetlenül van még kereslet az SDR SDRAM-os P4-es alaplapokra, hiszen sok disztribútornak vannak még fölös RAM készletei (a cél legkevésbé sem nemes tehát, "ki kell szórni a maradékot"). Ezt tudta az Intel is, amikor piacra dobta 845-ös chipkészletének harmadik verzióját, az i845S-t. Az i845S nagyjából ugyanaz, mint az eredeti i845 (SDR RAM-os), de maximum 4 bank memóriát (2 GB) támogat, és a legolcsóbb Intel P4-es chipset.

A SiS 645 SDR pedig leginkább csak jelzése annak, hogy a DDR333-as SiS 645-öst akár SDRAM-mal is lehet szerelni. Sok gyártó meg is teszi, hiszen SDR-es P4-es konfigurációt leginkább jó áron lehet eladni, és bizony a DDR333-as SiS 645-ös olcsóbb, sőt, sokkal olcsóbb, mint a kasztrált Intel 845S. Az "abszolút megoldást" pedig a SiS 650 + SDR RAM adhatja, hiszen ott még egy integrált SiS 315-ös videokártyát is kapunk a pénzünkért. Erre esküszik az ASUS is...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés